x تبلیغات
محسن مسلمان

آیا گفتگوی احتمالی ترامپ و پوتین در آینده نزدیک به صلح در اوکراین منجر می شود؟

 

ترامپ و پوتین هم اکنون از راه دور در حال گفتگو هستند. ترامپ پیش از آن که در انتخابات پیروز شود در کنار تاکید مکرر بر این که در شرایط ادامه حضور وی در کاخ سفید اساسا جنگ رخ نمی داد پیوسته به گفتگو با پوتین و پایان دادن به جنگ در فاصله ی ۲۴ ساعت اشاره کرده است. نفس پذیرش گفتگوی مستقیم بین مسکو و واشنگتن موضوعی که مورد علاقه ی پوتین است، بخشی از فرایند گفتگوی طرفین می باشد. از ۲۰ ژانویه با ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید تبادل این پیام ها و اعلام آمادگی پوتین و ترامپ برای نشستن پشت میز مذاکره ادامه دارد. در این فاصله هشدار و در همان حال دلجویی متقابل نیز چاشنی گفته های این دو باهم بوده است.

روزنامه “هم میهن” در تفسیری پیرامون چشم انداز گفتگوی احتمالی پوتین و ترامپ نوشت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه ۲۰ ژانویه، تحلیف دونالد ترامپ به‌عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده را با کلماتی بسیار متفاوت‌تر از آنچه درباره بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا به کار می‌برد، تبریک گفت. او ترامپ را فردی «شجاع» توصیف کرد که توانسته پیروزی قاطعی در برابر رقیب کسب کند.

اما تنها چند ساعت بعد، زمانی که خبرنگاران از ترامپ درباره پوتین پرسیدند او برخلاف همیشه و با لحنی منتقدانه به رئیس‌جمهور روسیه حمله کرد. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که پوتین با جنگ‌افروزی در اوکراین در حال «نابودی روسیه» است. ترامپ در ادامه با اشاره به آمارهای مرتبط با تلفات نظامی روسیه در جنگ افزود: «روسیه کشور بزرگتری است و سربازهای بیشتری برای از دست دادن دارد اما این شیوه صحیحی برای اداره یک کشور نیست.»

این تغییر موضع سریع ترامپ، هرچند هر دو رهبر برای دیدار و گفت‌وگوی مستقیم با یکدیگر تمایل خود را ابراز کرده‌اند، نشانه‌ای از این است که چشم‌اندازی برای پایان سریع جنگ دست‌کم در کوتاه‌مدت وجود ندارد.

رئیس‌جمهور آمریکا در دوره تبلیغات انتخاباتی وعده داده بود که ظرف ۲۴ ساعت پس از ورودش به کاخ سفید به جنگ در اوکراین پایان خواهد داد اما حالا ترامپ سعی می‌کند سطح انتظارات را در این زمینه پایین بیاورد و مسیر متفاوتی را در پیش گیرد.

نگاهی به مواضع مقام‌های روسی و چهره‌های رسانه‌ای نزدیک به کرملین هم ثابت می‌کند، مسکو نیز امیدی به پایان سریع جنگ ندارد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه ۲۱ ژانویه در دیدار با همتای قرقیزستانی‌اش تأکید کرد که مسکو از شروط خود برای پایان جنگ – که شروطی غیرقابل قبول برای غرب به نظر می‌رسند – چشم‌پوشی نخواهد کرد: «بدون درک این مسئله که اهداف حمله روسیه به اوکراین چه بوده، دستیابی به پایان این درگیری غیرممکن است. ما به‌ویژه تاکید داریم که می‌توانیم درباره توافق‌های حقوقی و قابل قبولی صحبت کنیم که باید شامل مکانیسمی باشند که نقض این توافق‌ها را غیرممکن می‌سازد.»

ریشه این مواضع به ارزیابی طرفین از یکدیگر بازمی‌گردد؛ ایالات متحده بر این باور است که روسیه با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و اهرم‌هایی نظیر فشار اقتصادی بیشتر از سوی آمریکا و متحدان غربی این کشور می‌تواند مسکو را به پذیرش مذاکره با شرایط مدنظر کاخ سفید وادار کند. در مقابل روس‌ها فکر می‌کنند با روند فعلی پیشروی‌ آن‌ها در میدان جنگ و در شرایطی که احتمالاً در ماه‌های آینده کمک‌های نظامی و اقتصادی به اوکراین کمتر خواهند شد، روسیه می‌تواند با دست پُرتری وارد مذاکره با غرب به رهبری آمریکا شود.

چرا این ذهنیت در ذهن رهبران آمریکا و روسیه شکل گرفته است:

روسیه: آشکار شدن آثار تحریم

رئیس‌جمهور آمریکا درست یک روز پس از آغاز به کار رسمی خود در کاخ سفید، در شبکه اجتماعی تروث سوشال، هشدار داد که اگر پوتین توافق صلح با اوکراین را نپذیرد، ایالات متحده با «شدید‌ترین تعرفه‌ها و اعمال تحریم‌ها بر هرچیزی که توسط روسیه فروخته می‌شود» به آن پاسخ خواهد داد. او در ادامه نوشت: «من می‌خواهم به روسیه که اقتصاد آن در حال فروپاشی است و پوتین یک لطف بزرگ کنم، همین حالا توافق کنید و به این جنگ احمقانه پایان دهید. وگرنه اوضاع فقط بدتر خواهد شد.»

این اظهارنظرها که در روزهای اخیر بیشتر شده ثابت می‌کند که داده‌ها و آمارهای ارائه‌شده به ترامپ او را به این باور رسانده که اقتصاد روسیه واقعاً دچار مشکل است و در صورت تداوم وضعیت فعلی روس‌ها حاضر به سازش بر سر برخی موضوعات خواهند بود. این توصیه‌ای است که برخی تحلیلگران هم به رئیس‌جمهور آمریکا داشته‌اند. جفری سانفلد و استیون تیان، از اساتید و پژوهشگران دانشگاه ییل، هفته گذشته در مقاله‌ای که در نشریه تایم منتشر شد، نوشتند: «ترامپ اهرم‌هایی را در اختیار دارد که می‌تواند با استفاده از آن‌ها پوتین را مجبور کند به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد.» به نوشته آن‌ها، «بازگشت ترامپ می‌تواند ضربه سختی به اقتصاد در حال فروپاشی روسیه وارد کند.»

برخی از آمارها، ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر درگیر شدن روسیه با مشکلات سخت اقتصادی را تأیید می‌کنند اما این شواهد به معنای نزدیک شدن روسیه به فروپاشی اقتصادی نیست؛ به‌ویژه اینکه هنوز راه‌های دور زدن تحریم‌ها برای روسیه بسته نشده و روسیه توانسته با فروش نفت و گاز درآمدهای خود را در سطح مطلوبی برای دستیابی به اهداف خود حفظ کند.

براساس آمارهای ارائه‌شده از سوی Rosstat، مرکز آمار فدرال روسیه، تورم در پایان ماه دسامبر در روسیه به ۱۰ درصد رسیده و افزایش قیمت‌ها باعث شده تا شهروندان این کشور شرایط سخت‌تری را برای زندگی تجربه کنند. این آمارها نشان می‌دهد قیمت مایحتاج روزمره زندگی مردم، به‌ویژه مواد غذایی شامل شیر و لبنیات، نان و میوه و سبزیجات با افزایش قابل توجه قیمت روبه‌رو بوده است.

مجموعه‌ای از عوامل در روند منجر به افزایش تورم روسیه دخیل بوده‌اند؛ پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، تحریم‌های گسترده غرب علیه روسیه، صادرات (مانند نفت و گاز) و واردات کالاهای اساسی را محدود کرد. این تحریم‌ها باعث کاهش ارزش روبل، افزایش هزینه واردات، و کمبود برخی کالاها شد. از طرفی، کاهش ارزش پول ملی روسیه (روبل) در برابر ارزهای خارجی مانند دلار و یورو، هزینه واردات کالاها و مواد اولیه را افزایش داده و تورم را تشدید کرده است.

همزمان، جنگ و تحریم‌ها باعث اختلال در زنجیره تأمین کالاها (از جمله قطعات صنعتی، فناوری، و کالاهای مصرفی) و افزایش هزینه‌های تولید شده و چاپ پول توسط بانک مرکزی روسیه برای تأمین هزینه‌های نظامی و جبران کسری بودجه دولت، نقدینگی را افزایش داده و به تورم دامن زده است. به مجموعه این عوامل، انتظارات تورمی و افزایش تقاضا برای خرید برخی کالاها هم اضافه می‌شود.

بانک مرکزی روسیه تلاش کرده با افزایش نرخ بهره تورم را مهار کند. اما داده‌های مرکز آمار روسیه ثابت می‌کند در سال ۲۰۲۴، ارزش دلاری اعطای وام به شهروندان روسی برای خرید خانه بیش از ۵۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است. علاوه بر این، ارزش وام‌های خرد اعطایی در این کشور از نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار در نوامبر ۲۰۲۱ به کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار در نوامبر ۲۰۲۴ رسیده که نشانه دیگری از تشدید مشکلات اقتصادی روسیه محسوب می‌شود.

ارزش صادرات روسیه هم که در تابستان و پاییز ۲۰۲۲ به رکورد تاریخی خود و حدود ۶۰۰ میلیارد دلار نزدیک شده بود، اکنون به کمتر از ۴۵۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.

کاهش نقش‌آفرینی روسیه در زنجیره تأمین جهانی و وابستگی ۶۰ درصدی بودجه این کشور به صادرات نفت (براساس یک پژوهش اقتصادی جدید در دانشگاه Yale) باعث شده تا روسیه نسبت به هر زمان دیگری بیشتر در برابر تحریم‌ها به‌ویژه تحریم‌های نفتی آسیب‌پذیر باشد.

یکی از راه‌هایی که آمریکا امیدوار است به افزایش فشارها بر روسیه کمک کند و مسکو را به تجدیدنظر وا دارد، همکاری چین با آمریکا در این موضوع است. دونالد ترامپ در سخنرانی ویدئویی خود در نشست داووس در این باره گفت: «امیدوارانه چین می‌تواند کمک بزرگی به توقف جنگ کند. آن‌ها ابزارهای قدرت زیادی در این موضوع دارند.»

آنچه در محاسبات آمریکا لحاظ نمی‌شود این است که موضوع اوکراین یک موضوع مرگ و زندگی برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به حساب می‌آید. پوتین معتقد است، تبدیل شدن اوکراین به بخشی از جهان غرب و ائتلاف‌های غربی از جمله ناتو مقدمه‌ای برای تجزیه روسیه است و روسیه را در برابر هر تهدیدی بدون دفاع باقی می‌گذارد. همین باور هم سبب شده تا روسیه هر هزینه‌ای را متحمل شود تا تهدید مدنظر خود را رفع کند. ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا که از نقش‌آفرینان اصلی در روابط آمریکا و روسیه در ماه‌های منتهی به جنگ و پس از جنگ بود هفته گذشته در گفت‌وگویی با نشریه آتلانتیک در این خصوص گفت:‌«این وسواس [پوتین در قبال موضوع اوکراین] نه‌تنها واقعی است، بلکه احتمال تغییر نیز ندارد.»

ضمن اینکه با توجه به پیشرفت‌ها در روابط دوجانبه چین و روسیه بعید به نظر می‌رسد که پکن در فضای کنونی جهان حاضر باشد رابطه با روسیه را قربانی خواسته‌های ترامپ کند و دست‌کم فعلاً مقام‌های چینی چنین تصمیمی ندارند. گفت‌وگوی ویدئویی گرم و صمیمانه ولادیمیر  پوتین رئیس‌جمهور روسیه با شی‌جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین همزمان با تحلیف ترامپ و تأکید هر دو آن‌ها بر تقویت روابط دوجانبه نشانه‌ای است که موضع چین در ماه‌های آینده به چه صورت خواهد بود.

اوکراین: وضعیت شکننده در میدان جنگ

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز چهارشنبه اعلام کرد که مسکو فرصت محدودی برای انعقاد توافق‌های احتمالی با دولت ترامپ متصور است؛ اما هشدار داد چنین توافق‌هایی مستلزم بازتعریف ساختار امنیتی اروپا و تغییرات بنیادین در تمامیت ارضی اوکراین خواهد بود. 

به گفته او، این ارزیابی با تحلیل بسیاری از کارشناسان برجسته و تأثیرگذار روسیه همسو است که تحقق این چارچوب را مشروط به دگرگونی‌های ژئوپلیتیکی گسترده می‌دانند.

طرح مدنظر روسیه برای پایان جنگ در اوکراین که به شکل فزاینده‌ای از سوی مقامات ارشد روسیه از جمله پوتین مورد تاکید قرار گرفته است، بر ایجاد اوکراینی بی‌طرف، غیرنظامی‌شده و خارج از حوزه ناتو متمرکز است و امکان حفظ کنترل روسیه بر مناطق ضمیمه‌شده در طول جنگ را فراهم می‌کند. همچنین، پیشنهاد مسکو احتمالاً شامل درخواست تجدیدنظر در معماری امنیتی اروپا و عقب‌نشینی ناتو از زیرساخت‌های نظامی شرق این قاره خواهد بود. یوری اوشاکوف، مشاور ارشد کرملین، اواخر هفته گذشته در اظهارنظری پیرامون این موضوع تصریح کرد: «این توافق نباید صرفاً به آتش‌بسی کوتاه‌مدت یا فرصتی گذرا محدود شود، بلکه می‌بایست مبنایی برای صلحی پایدار مبتنی بر احترام به منافع حیاتی روسیه باشد.»

تاتیانا استانووایا، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات کارنگی در حوزه روسیه و اوراسیا، در تحلیل مواضع روسیه به روزنامه واشنگتن‌پست گفته است: «از نگاه روسیه، اوکراین تنها دو گزینه پیش‌رو دارد؛ یا به کشوری مطیع و همسو با منافع روسیه تبدیل شود (یعنی تمامی مطالبات کرملین را بدون قید و شرط بپذیرد) یا در پی تشدید بحران‌های داخلی و خارجی، به کلی فروبپاشد.»

سرگئی مارکوف، تحلیلگر نزدیک به کرملین روز پنجشنبه در تلویزیون دولتی روسیه گفت: «در فصل بهار، شرایط برای پایان جنگ مساعد نخواهد بود. اما تا پاییز، همزمان با کاهش بودجه [حمایت از اوکراین] از سوی ترامپ و پیشروی بیشتر ارتش روسیه، شاید تا آن زمان شرایط سیاسی بهتری فراهم شود.»

براساس آخرین بروزرسانی موسسه مطالعات جنگ مستقر در واشنگتن از تحولات میدانی جنگ اوکراین، روسیه در حال حاضر با استفاده از نیروهای نظامی اعزامی از کره شمالی توانسته بخش زیادی از مناطق تحت تصرف اوکراین در منطقه کورسک (واقع در خاک روسیه) را پس بگیرد و قرار است تعداد بیشتری از سربازان کره شمالی به این منطقه اعزام شوند. همزمان عملیات روسیه در سه محور اصلی در شرق و شمال شرق اوکراین ادامه دارد؛ روس‌ها در استان خارکیف تلاش می‌کنند تا با بمباران شدید مواضع نیروهای اوکراینی و پیشروی آرام، شرایطی فراهم کنند که نیروهای نظامی روسیه بتوانند در فاصله نزدیک‌تری از شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین مستقر شوند.

در استان لوهانسک حملات و پیشروی روس‌ها در سه محور کوپیانسک، بورووا و لیمان ادامه دارد. هدف روسیه در این استان واقع در شرق اوکراین تصرف مناطق اندک باقی‌مانده از لوهانسک است که هنوز به تصرف روسیه درنیامده است.

در استان دونتسک نیز روس‌ها در ۸ محور در حال پیشروی هستند و می‌خواهند تا پیش از فرا رسیدن پاییز کل مساحت این استان را در کنترل خود داشته باشند.

در جبهه جنوب شرق، درگیری‌ها در استان زاپروژیا ادامه دارد اما حجم درگیری‌ها و پیشروی روس‌ها نشان می‌دهد تمرکز مسکو بیشتر بر مناطق شرقی است.

این وضعیت نشان می‌دهد که برخلاف وضعیت اقتصادی نه‌چندان مستحکم مسکو، وضعیت روسیه در میدان نبرد چندان بد نیست؛ هرچند که سرویس‌های اطلاعاتی غربی مدعی هستند پیشروی‌های اخیر روسیه به قیمت تلفات نظامی بسیار سنگین به دست آمده است.

مذاکره شروع می‌شود اما…

رئیس‌جمهور ایالات متحده به تازگی به خبرنگاران اعلام کرد که «به زودی» با پوتین دیدار خواهد کرد. واکنش رئیس‌جمهور روسیه هم به این موضوع مثبت بوده است. 

پوتین روز جمعه در گفت‌وگویی با پاول زاروبین، خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه گفت که «اگر ترامپ در انتخابات دزدیده شده ۲۰۲۰ شکست نخورده بود»، احتمال داشت جنگ اوکراین شروع نشود: «قطعاً بهتر است که دیدار کنیم و بر اساس واقعیت‌های فعلی، همه حوزه‌های مورد علاقه هر دو طرف، یعنی آمریکا و روسیه را در آرامش مورد بحث قرار دهیم.»

رئیس‌جمهور روسیه همچنین ترامپ را فردی «عملگرا» و «باهوش» توصیف کرد. با این وجود، این تعارفات دیپلماتیک نمی‌تواند بحران اوکراین را حل و فصل کند. پوتین در این مصاحبه ادعا کرد که مایل به مذاکره در مورد «مسئله اوکراین» است، اما فرمان ریاست‌جمهوری اوکراین در سال ۲۰۲۲ که اعلام می‌کند مذاکره با پوتین «غیرممکن» است، مانع بزرگی برای مذاکرات صلح به شمار می‌رود.

پوتین همچنین بار دیگر مشروعیت زلنسکی به‌عنوان رئیس‌جمهور فعلی اوکراین را زیر سوال برد و اشاره کرد که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، باید فقط با پوتین در مورد سرنوشت اوکراین مذاکره کند. چنین مذاکراتی از سوی هیچ‌کدام از بازیگران اروپایی جنگ اوکراین قابل پذیرش نیست و آن‌ها معتقدند اوکراینی‌ها باید نقش اصلی را در این مذاکرات داشته باشند.

هرچند هنوز مشخص نیست چه طرحی در ذهن ترامپ است اما معاون او جی‌دی‌ونس طرحی ارائه داده که از برخی جهات خط قرمزهای روسیه را رد کرده است. نیویورک‌تایمز طرح صلح ونس را این‌چنین توصیف کرده است: «بر اساس آن روسیه اراضی ضمیمه‌شده را همچنان به عنوان قسمتی از خاک خود حفظ خواهد کرد، یک منطقه غیرنظامی در امداد خطوط مقدم فعلی نبرد ایجاد خواهد شد و بخشی از اوکراین به‌عنوان یک کشور مستقل باقی خواهد ماند اما در عین حال به روسیه ضمانت بی‌طرفی خواهد داد.» هرچند این طرح شباهت‌هایی به طرح مدنظر روس‌ها دارد اما استقرار نیروهای اروپایی در مرز با روسیه خط بزرگ مهمی برای مسکو به حساب می‌آید.

همزمان برای متحدان اروپایی آمریکا، پذیرش خواسته‌های روسیه از سوی ایالات متحده یک فاجعه محسوب می‌شود که می‌تواند روابط اتحادیه اروپا و آمریکا را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.

سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه نیز در مصاحبه ۲۴ ژانویه ۲۰۲۴ با خبرگزاری دولتی تاس مدعی شد غرب به‌رغم «حمایت‌های همه‌جانبه و هزینه‌های کلان» نتوانسته است روند راهبردی جنگ در اوکراین را تغییر دهد. 

به‌طور کلی مذاکرات احتمالی بین ایالات متحده و روسیه درباره بحران اوکراین در شرایطی آغاز می‌شود که شکاف عمیقی میان مواضع دو طرف وجود دارد و انتظار نمی‌رود در کوتاه‌مدت به نتیجه‌ای ملموس منجر شود. اظهارنظر مقام‌های دو طرف درباره مذاکره در حالی مطرح می‌شود که درگیری‌های شدید نظامی در اوکراین همچنان ادامه دارد، تحریم‌های غرب علیه مسکو تشدید شده و روسیه نیز با دیکته کردن قدرت نظامی خود در اوکراین تسلط خود را بر مناطق تصرف‌شده تثبیت کرده است. 

موضوعات اصلی  در گفت‌وگوهای احتمالی مورد بحث احتمالاً شامل امنیت اروپا، گسترش ناتو به شرق، وضعیت کریمه و وضعیت مناطق الحاق‌شده به روسیه در طول جنگ خواهد بود. با این حال، اختلافات بنیادین مانع از دستیابی به توافق فوری می‌شود. روسیه خواستار تضمین‌های امنیتی برای توقف گسترش ناتو و کاهش حضور نظامی غرب در اروپای شرقی است و می‌خواهد اوکراین به کشوری کاملاً غیرنظامی و غیرهسته‌ای تبدیل شود که به‌هیچ‌وجه در ائتلاف‌های غربی مثل ناتو حضور ندارد.

در مقابل یکی از خواسته‌های اوکراین ارائه تضمین‌های امنیتی معتبر از سوی غرب نظیر ماده پنج ناتو از سوی طرف‌های غربی برای جلوگیری از تکرار تجاوز روسیه است که بحث صلح و مذاکرات احتمالی را بسیار پیچیده می‌کند.این پیچیدگی‌ها باعث خواهد شد تا روند مذاکرات نه یک فرایند سریع – چنانچه ترامپ وعده داده بود – بلکه یک فرایند زمانبر و سخت باشد.

مدودف: ترامپ می‌خواهد جهان را گیج کند، اما روسیه فریب نمی‌خورد

«دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه روز یکشنبه هفتم بهمن گفت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا کل جهان را در هفته اول آغازبه‌کار دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش دچار سردرگمی کرده است.

خبرگزاری نووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که مدودف در مطلبی در کانال تلگرامی خود نوشت: دونالد ترامپ در هفته اول بازگشت به کاخ سفید تلاش کرده کل جهان را گیج و سردرگم کند. اما ما را نه، ما به این آسانی فریب نخواهیم خورد.

سخنان دو طرف و آرایش صحنه ی واقعی نشان می دهد که جهان با صلح در اواکرین تا چه اندازه دور و نزدیک است. تا همینجا یکی از وعده های دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در دوره تبلیغات انتخاباتی که می گفت: ظرف ۲۴ ساعت پس از ورودش به کاخ سفید به جنگ در اوکراین پایان خواهد داد، در کارنامه ی وی و ثبت تاریخ شد.

 

 

منبع:

https://tvsocialnews.com/story1747431/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://wavesocialmedia.com/story1800363/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://thesocialcircles.com/story1829935/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

حمله موشکی جدید یمن به فلسطین اشغالی

 

منابع صهیونیستی از به‌صدادرآمدن آژیر هشدار در مرکز فلسطین اشغالی و مشخصاً تل‌آویو در پی حمله موشکی یمن خبر داده اعلام کردند که تعداد زیادی از شهرک‌نشینان اسرائیلی در مناطق مرکزی به‌سمت پناهگاه فرار کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل، در حالی که حتی بعد از اعلام توافق آتش‌بس در نوار غزه و قبل از اجرای این توافق، نیروهای مسلح یمن همچنان به عملیات‌های خود ضد دشمن صهیونیستی ادامه می‌دهند، دقایقی قبل رسانه‌های عبری از به صدا درآمدن آژیر هشدار در تل‌آویو در پی انجام حمله موشکی از سمت یمن خبر دادند.

منابع صهیونیستی اعلام کردند که یک موشک شلیک‌شده از یمن به‌سمت قدس و تل‌آویو را رصد کرده‌اند، به‌دنبال آن صدای انفجارهایی در آسمان منطقه یطا در جنوب الخلیل هنگام تلاش‌های ارتش اسرائیل برای رهگیری این موشک شنیده شد.

رسانه‌های صهیونیستی همچنین تصاویری از لحظه فرار شهرک‌نشینان از سواحل مرکزی فلسطین اشغالی به‌دنبال حمله موشکی یمن منتشر کردند.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که تنها در یک هفته، سه موشک و یک پهپاد از سمت یمن به اسرائیل (فلسطین اشغالی) شلیک شده است.

بیشتر بخوانید

ارتش اشغالگر هم طبق معمول مدعی رهگیری موشک شد،

این در حالی است که عصر دیروز یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در جمع شرکت‌کنندگان در تظاهرات باشکوه مردم این کشور در صنعاء، در بیانیه‌ای از چند عملیات موفق علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا خبر داد.

یحیی سریع اعلام کرد: در یک عملیات نظامی، به اهداف حیاتی و حساس رژیم اسرائیل در منطقه ام‌الرشراش (ایلات) در جنوب فلسطین اشغالی با چهار موشک بالدار حمله کردیم که اهداف عملیات به‌لطف خداوند با موفقیت محقق شد، یگان پهپادی نیز دو عملیات نظامی انجام داد که در اولین عملیات، اهداف رژیم اسرائیل در منطقه یافای اشغالی (تل‌آویو) با سه پهپاد مورد حمله قرار گرفت. در عملیات دوم، یک هدف مهم و حساس رژیم اسرائیل در منطقه اشغالی عسقلان با پهپاد مورد حمله قرار گرفت.

وی افزود: این سه عملیات با عملیات نظامی چهارم همزمان شد که طی آن نیروی دریایی یمن، ناو هواپیمابر ترومن آمریکا را در شمال دریای سرخ هدف قرار داد. هدف قرار دادن ناوهواپیمابر ترومن با تعدادی پهپاد صورت گرفت که هفتمین حمله به این ناوهواپیمابر از لحظه آمدن به دریای سرخ به‌شمار می‌رود.

تأکید می‌کنیم که برای هرگونه تحولات یا تشدید تجاوزات آمریکایی ـ اسرائیلی به کشورمان آماده هستیم و تحولات اوضاع غزه را نیز از نزدیک زیر نظر داریم.

 

منبع:

 

 

https://socialmediastore.net/story16520141/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://socialnetworkadsinfo.com/story18296631/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://bookmarkport.com/story18028222/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

برخی مدارس اصفهان فردا غیرحضوری شد

 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از غیرحضوری شدن برخی مدارس در اصفهان خبر داد.

به گزارش  از، منصور شیشه‌فروش در خصوص تعطیل شدن برخی از مدارس در اصفهان اظهار داشت: پیرو اطلاعیه شرکت گاز استان اصفهان مبنی بر اجرای عملیات جابه‌جایی تاسیسات گاز در روند اجرای رینگ چهارم حفاطتی شهر اصفهان در محدده منطقه 15 شهر و روستاهای بخش مرکزی و قطع گاز طی روز یکشنبه 30دی ماه در مناطق فوق مدارس نوبت صبح و بعداظهر واقع در محلات دهنو و خاتون آباد و روستاهای هفتشویه، بهاران، جلمرز و مورنان بخش مرکزی فردا روز یکشنبه بصورت غیرحضوری خواهد بود .

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: همچنین به تمامی مشتر‌کین در مناطق فوق تاکید می‌گردد با بسته نگه داشتن شیر وسایل گاز سوز در جهت رعایت اصول ایمنی در استفاده از لوازم گرمایشی جایگزین همکاری کنند.

 

منبع:

 

https://opensocialfactory.com/story15638072/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://ztndz.com/story18222039/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://gorillasocialwork.com/story16744713/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet


 

دفتر کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

 

دوستان و رفقای گرامی مطالبی که در این دفتر ملاحظه میکنید، بخشی از اسناد مصوب کنگره بیستم سازمان، به اضافه پیام ها وسخنرانی های مهمانان آن است که آماده انتشار شده. با آماده شدن بقیه اسناد و متن سخنرانی ها به تدریج این دفتر تکمیل خواهد شد.

اطلاعیهٔ دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

برگزاری کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

بدین وسیله برگزاری کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) را به آگاهی می‌رسانیم. کنگرۀ بیستم سازمان در دو مرحلۀ مجازی و حضوری برگزار خواهد شد.

نخستین نشست کنگره به شکل مجازی و در تاریخ شنبه، ۲۶ آبان ۱۴۰۳ (۱۶ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی) برگزار می‌گردد.

نشست‌های حضوری کنگره از تاریخ جمعه، ۹ آذر ۱۴۰۳ (۲۹ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی) تا یک‌شنبه، ۱۱ آذر

(۱ دسامبر ۲۰۲۴ میلادی) برگزار خواهند شد.

بخش‌هایی از کنگره، از جمله مباحث سیاسی، سخنرانی‌ها و میزگردهایی با حضور مهمانان، به‌صورت مستقیم در سامانۀ زوم و دیگر سامانه‌ها پخش خواهد شد. تاریخ و ساعات این بخش‌ها متعاقباً به آگاهی خواهد رسید.

 

دوشنبه، ۲۱ آبان ۱۴۰۳ (۱۱ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی)

دبیرخانهٔ شورای مرکزی سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

توضیح کمیسیون سند سیاسی کنگرۀ بیستم پیرامون سند مصوّب کنگره

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)، از بدو شکل‌گیری تاکنون تجربه‌ای غنی در زمینۀ تدوین برنامه، خط مشی و دیگر اسناد سیاسی راهنمای عمل خود داشته است. در ۴۰ سالۀ اخیر، که نهادهای مسئول سازمان در خارج کشور مستقر بوده‌اند، شروع کار تدارکات برای برگزاری هر نشست نهادهای مرکزی معمولاً با انتخاب کمیسیونی برای تدوین اسناد سیاسی و ارائهٔ آن به نشست همراه بوده است. از کنگرهٔ اول (مرداد ۱۳۶۹) تا کنگرۀ هژدهم (آبان ۱۳۹۹) وظیفۀ اسناد مصوّب کنگره‌ها تعیین جهات اصلی فعّالیّت سیاسی نهادهای مرکزی بود. این اسناد معمولاً با تحلیل تحوّلات در اوضاع سیاسی کشور و جهان آغاز و با تعیین سیاست‌ها و سمت‌گیری‌هایی که شورای مرکزی باید در دورۀ پیش رو اتخاذ کند، پایان می‌یافت.

شورای مرکزی هژدهم در روند تدوین سند برای کنگرۀ نوزدهم (خرداد ۱۴۰۱) هم در رابطه با روش تدوین و هم در رابطه با موضوع سند نوآوری کرد. در رابطه با روش تدوین به همۀ اعضای تشکیلات مراجعه و نه تنها کمیسیون بسیار پرجمعیتی برگزیده شد، بلکه از همۀ تشکیلات پیش‌نهادهای مضمونی نیز دریافت شد. به این ترتیب پیش‌نویس سند کنگرۀ نوزدهم حاصل گردآوری پیش‌نهادهای همۀ تشکیلات بود. در رابطه با مضمون، کمیسیون تصمیم گرفت پیش‌نویس به موضوع راهبردی (استراتژیک) تعیین چارچوب سیاست‌گذاری سازمان بپردازد. کنگره از ابتکار شورای مرکزی و کمیسیون برگزیدۀ آن استقبال کرد و پیش‌نویس را با وارد کردن اصلاحات پیش‌نهادی در کنگره به‌تصویب رساند.

کمیسیون تهیهٔ سند سیاسی برای کنگرهٔ بیستم سازمان نیز پس از ماه‌ها بررسی، روش نوینی در پیش گرفت. مطابق این روش وظیفۀ کنگره نه فقط تصویب سیاست‌هایی‌ست که نهادهای مرکزی باید آن‌ها را پیش ببرند، بلکه هماهنگی و شکل‌دهی مجموعۀ فعّالیّت‌هایی‌ست که اعضاء، هواداران و تک‌تک کنش‌گران مدنی در عمل روزمرّهٔ خود پی‌ می ‌گیرند.

هماهنگ‌سازی و سازمان‌گری عمل میدانی کنش‌گران چپ درمحیط‌های کار و تحصیل و زندگی، مسئولیّتی حیاتی بوده است که به علت استقرار نهادهای مرکزی در خارج کشور، پیش از کنگرۀ بیستم، هیچ‌گاه در مرکز توجّه کنگره‌های ما قرار نگرفته بود. اما پیش‌رفت‌های فنّی و فراوانی و تسهیل ارتباطات با داخل کشور از یک سو، و سهم‌گیری بی‌سابقۀ همۀ اعضای سازمان در کار تدارک مضمونی کنگره از سوی دیگر، موجب شد سند کنگرهٔ بیستم نه فقط اولویّت‌های سیاست‌گذاری و برنامهٔ عمل نهادهای مرکزی سازمان را تعیین کند، بلکه عرصه‌های مختلف فعّالیّت میدانی و روزمرۀ تک‌تک نیروهای چپ و دموکراتیک را هم دربرگیرد.

این روش تازه قطعاً هنوز پخته نیست. به‌خصوص میزان تأکید بر وظایف مرکزی و میدانی هنوز قطعی نیست. به علاوه سند برخلاف گذشته بسیار فشرده و تیتروار تهیه شده است. باید به تجربه دید این روش تا چه حد پاسخ‌گوی نیازهاست تا در کنگره‌های بعدی مبتنی بر تجربهٔ کسب‌شده، سندی متکامل‌تر راهنمای عمل سیاسی و میدانی سازمان قرار گیرد.        

کمیسیون سند سیاسی کنگرۀ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

یک‌شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ (۸ دسامبر ۲۰۱۴ میلادی)

اسناد ارائه شده به کنگره بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)

در کنگره دو سند سیاسی، یکی از طرف “کمسیون مضمونی تدارک کنگره ۲۰” و دیگری از طرف “رفقای ۵ نفره ” برای بررسی و تصویب به عنوان سند مبنا ارائه شد. هیئت ریئسه بعد از بحث و بررسی اسناد ارائه شده، این اسناد را به رای کنگره گذاشت. کنگره با ۸۷ درصد آرا، سند سیاسی از طرف “کمسیون مضمونی تدارک کنگره ۲۰ ” را بعنوان سند مبنا قرار داد. سند رفقای ۵ نفره ۱۱درصد، آرای کنگره را به دست آورد.  متن سند مصوب کمیسیون موضوعی مقدماتی کنگره بیستم (به انتخاب شورای مرکزی) به اضافه سند مصوب کنگره و سند رفقای پنج گانه پیوست می باشد.

“سند سیاسی مصوّب کنگرهٔ بیستم سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت)”

اولویّت‌ها در سیاست‌گذاری و برنامۀ عمل سازمان در دورۀ پیشِ رو

سازمان فداییان خلق ایران (اکثریت) یک سازمان باورمند به سوسیالیسم دموکراتیک است که برای گذار از جمهوری اسلامی به جمهوری مبتنی بر دموکراسی، جدایی دین از حکومت، عدالت اجتماعی و حقوق بشر مبارزه می‌کند. ما به عنوان سازمانی جامعه‌محور و تحوّل‌طلب در راستای تحقّق این هدف و هم‌زمان در راستای تحمیل خواست‌های بر حقّ مردم به‌ نظام حاکم و تحقّق حقوق حقّۀ کارگران، زحمتکشان و محرومان جامعه، و علیه هرگونه تبعیض و ستم، از جمله ستم طبقاتی، جنسیّتی، قومی، مذهبی و زیست‌محیطی، در مبارزات مسالمت‌آمیز و خشونت‌پرهیز مردم، مشارکت می‌کنیم.

 

منبع:

 

https://hindibookmark.com/story17708760/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://bookmarkshq.com/story17595840/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://nybookmark.com/story17662114/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

 

“همگامی” خواهان لغو حکم اعدام خانم پخشان عزیزی و آزادی فوری ایشان است

 

خانم پخشان عزیزی، فعال کارگری کرد، ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ در تهران بازداشت و پس از تحمل نزدیک به پنج ماه حبس انفرادی و شکنجه، اواخر آذر همان سال به بند زنان اوین منتقل شد. ایشان دوم مرداد سال جاری با حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد. اخیرا حکم اعدام خانم عزیزی در شعبه ۳۹ دیوان عالی کشور تایید شد و به گفته برادرش، برای اجرا به دایره اجرای احکام فرستاده شده است.

خانم پخشان عزیزی، نزدیک به ده سال در اردوگاه‌های آوارگان جنگ داعش در شمال شرق سوریه (روژآوا)، به امدادرسانی به قربانیان تجاوز و تهاجم داعش پرداخته بود.

صدور حکم اعدام خانم عزیزی و تعدای از زندانیان سیاسی در وضعیت ضعیف و شکننده جمهوری اسلامی و درماندگی روز افزون از حل بحران های پرشمار، نشانگر ترس آن از شکل گیری اعتراضات گسترده است. حکومت با دستگیری های وسیع و اعدام می خواهد مردم را بترساند. در حالی که ترس مردم مدت ها است که ریخته است.

همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ایران انزجار شدید خود را از حکم اعدام خانم عزیزی اعلام میدارد و خواهان آزادی هرچه زودتر ایشان و سایر زندانیان سیاسی ایران و حذف مجازات اعدام از قوانین کشور است.

همگامی برای جمهوری سکولاردمکرات در ایران

 

منبع:

 

https://altbookmark.com/story17815485/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://letusbookmark.com/story17670549/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

https://trackbookmark.com/story17539216/%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%81%D8%AC%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DA%AF%D8%A7%D9%BE%D8%A7%D8%B1%DB%8C

 

عراقچی: آماده مذاکره بر اساس فرمول برجام هستیم

 

وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگو با یک رسانه چینی ضمن تشریح سیاست های جمهوری اسلامی ایران در موضوعات مختلف از جمله روابط با چین اعلام کرد که تهران آماده مذاکره بر اساس فرمول برجام است.

به گزارش گروه بین  الملل، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در سفر به چین با شبکه CCTV این کشور مصاحبه کرد و به تشریح سیاست های ایران در موضوعات مختلف از جمله روابط با چین پرداخت.

عراقچی در این مصاحبه در خصوص گفتگوهای هسته‌ای گفت: ما برای ازسرگیری مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای ایران آمادگی داریم. ما بیش از 2 سال با کشورهای 1+5 با حسن‌نیت مذاکره کردیم و نهایتا موفق شدیم به توافقی برسیم که تمام دنیا این توافق را به‌عنوان یک دستاورد دیپلماسی قبول و تحسین کرد. ما با حسن‌نیت آن را اجرا کردیم اما این آمریکا بود که تصمیم گرفت بدون هیچ دلیل و توجیهی از آن خارج شود و شرایط را به این نقطه برساند.

وی افزود: ما همچنان آمادگی داریم وارد مذاکرات سازنده و بدون تاخیر در خصوص برنامه‌ هسته‌ای خود شویم؛ مذاکراتی که با هدف رسیدن به یک توافق باشد. فرمولی که از نظر ما وجود دارد، همان فرمول سابق برجام است یعنی اعتمادسازی درباره برنامه هسته‌ای ایران در مقابل رفع تحریم‌ها. ما بر همین مبنا آمادگی مذاکره را داریم.

وزیر امور خارجه در خصوص گفتگوهای ایران و اروپا گفت: یک دور مذاکره با کشورهای اروپایی صورت گرفته است. دور دوم این مذاکرات تعیین شده و ظرف کمتر از 2 هفته آینده با سه کشور اروپایی انجام خواهد.

وی ادامه داد: در مورد آمریکا طبیعی است که دولت جدید باید سیاست خودش را تدوین کند و ما بر اساس آن تصمیم خواهیم گرفت. چین و روسیه 2 عضو موثر مذاکرات در گذشته بودند و از نظر جمهوری اسلامی ایران همچنان باید به نقش سازنده خود در این مذاکرات ادامه دهند. این خواسته و اراده ماست.

عراقچی اظهار داشت: از سال 2015 تاکنون 10 سال گذشته و تحولات بسیاری رخ داده است. خروج آمریکا از برجام یک اشتباه بسیار بزرگ راهبردی برای این کشور بود و با واکنش ایران مواجه شد. البته تحریم‌های آمریکا هم گسترش یافت، در منطقه غرب آسیا بحران داریم ولی راه دیپلماسی هیچ وقت بسته نمی‌شود.

وی ادامه داد: به‌عنوان یک دیپلمات اعتقاد دارم در سخت‌ترین شرایط هم می‌توان به راه‌حل‌های دیپلماتیک رسید اما این بستگی به این دارد که چقدر اراده سیاسی وجود داشته باشد و چقدر دیپلمات‌ها از قدرت خلاقیت و ابتکار برخوردار باشند تا بتوانند راه‌های جدید پیدا کنند و به فرمول‌های جدیدی برای توافق برسد. اگر اراده سیاسی در طرف‌های مقابل وجود داشته باشد، پیدا کردن یک راه‌حل مشکل است اما غیرممکن نیست.

 

منبع:

 

https://dailybookmarkhit.com/story16458283/bc-game

https://brightbookmarks.com/story16507569/bc-game

https://bookmarkspecial.com/story16488934/bc-game

 

کارخانه: والیبال نیاز به امکاناتی در شأن نام ایران دارد

پیشکسوت والیبال ایران گفت: سالن فدراسیون قدیمی شده و والیبال، نیاز به امکانات بیشتر در حد و شأن نام و جایگاه ایران دارد.

مصطفی کارخانه در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی در مورد نشست اخیر مسئولان فدراسیون والیبال با وزیر ورزش اظهار داشت: جلسه ارزشمندی بود و دیدگاه‌های مختلفی از طرف وزیر ورزش مطرح شد. نخستین  نقطه نظر ایشان این بود که والیبال ایران با وجود ژاپن باید فراتر از آسیا باشد و همگرایی ویژه‌ای در والیبال وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید

پیشکسوت والیبال ایران ادامه داد: مسائل و مشکلات مالی فدراسیون والیبال در این نشست مطرح شد که آقای مناف هاشمی، قول همکاری و کمک دادند. همچنین وزیر ورزش به آقای مونسان (نایب رئیس فدراسیون والیبال) ماموریت داد که ساخت کمپ والیبال را به جدیت پیگیری کند. رئیس فدراسیون والیبال در نشست با وزیر، گزارش کاملی ارائه کرد و وزیر هم نشان داد که به اصلاح، پای کار است.

مصطفی کارخانه گفت: مرحوم یزدانی‌خرم و آقای داورزنی، کارهایی خوب و ماندگار در والیبال ایران انجام دادند. تقوی هم در این مدت ثابت کرده که به عنوان یک رئیس جوان، انرژی و برنامه زیادی دارد. جایگاه‌ فعلی والیبال ایران در سطح جهان باید حفظ و راه‌هایی برای ارتقای آن پیدا شود.

سرمربی پیشین تیم ملی والیبال گفت: والیبال ایران به بلوغ فکری رسیده و باید پشتوانه سازی و روی آن سرمایه‌گذاری کرد. باید از همه ظرفیت‌های والیبال برای پیشبرد اهداف آن استفاده کرد.

کارخانه در مورد ساخت کمپ والیبال تصریح کرد: چیزی که من از وزیر دیدم، جدیت از طرف ایشان بود و من معتقدم ساخت کمپ والیبال به واقعیت نزدیک و شخص وزیر هم واقعا علاقمند به کار است. در سالن فعلی فدراسیون والیبال، زمانی که مرحوم یزدانی‌خرم شروع به بازسازی آن کرد، موش زندگی می‌کرد اما ایشان به آن سالن، هویت داد.

او تصریح کرد: سالن فدراسیون اما حالا قدیمی شده و نیاز به امکانات بیشتر در حد و شأن والیبال ایران دارد. خوشبختانه تقوی به عنوان رئیس فدراسیون والیبال، بسیار فعال است و ما پیشکسوتان هم کنار او هستیم.

 

منبع:

 

https://minibookmarking.com/story16472158/bc-game

https://livebookmarking.com/story16396673/bc-game

https://growthbookmarks.com/story16377118/bc-game

 

واریز مرحله سوم سود سهام عدالت از امروز+میزان سود

 

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) اعلام کرد: واریز مرحله سوم سود سهام عدالت سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ شرکت‌های سرمایه‌پذیر از امروز(چهارشنبه) آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی، محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) توضیح داد: پرداخت سود سهامداران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت از امروز(چهارشنبه) آغاز و به مدت 48 ساعت به طول می‌انجامد.

وی گفت: شرکت سپرده‌ گذاری مرکزی اطلاعات سهامداران سهام عدالت را به بانک‌های عامل ارسال کرده است تا فرایند واریز سود از امروز عملیاتی شود.

او با بیان این‌که مبلغ سود پرداختی با توجه به میزان سبد سهام عدالت هر سهامدار متفاوت خواهد بود، تاکید کرد: دارندگان سبد سهام عدالت 492 هزار تومانی مبلغ 352 هزار تومان، 532 هزار تومانی مبلغ 380 هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی 716 هزار تومان سود دریافت خواهند کرد.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرد : این شرکت با همکاری سازمان امور مالیاتی پس از پرداخت مالیات بر ارث متوفیان، سود بیش از یک میلیون متوفی مشمول سهام عدالت را، که فرایند تقسیم سهام خود را در سامانه میراث تکمیل کرده اند، امروز همزمان با پرداخت سود مرحله سوم، پرداخت می کند.

این گزارش حاکی است مراحل اول و دوم سود سهام عدالت سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 1401 در اواخر آذر و اسفندماه سال گذشته به حساب بیش از 43 میلیون سهامدار واریز شد.

 

منبع:

 

https://gogogobookmarks.com/story16318129/%D8%A8%DB%8C%D9%86%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%AA

https://cruxbookmarks.com/story16372411/%D8%A8%DB%8C%D9%86%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%AA

https://bookmarkproduct.com/story16428674/%D8%A8%DB%8C%D9%86%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%AA

 

تحولات اوکراین| درخواست زلنسکی برای تقویت فوری کی‌یف

 

اعتراف به افزایش تعداد فراریان از ارتش اوکراین، تاکید واشنگتن بر حق مستقل کی‌یف برای مذاکره با مسکو، سفر نماینده ویژه ترامپ به اوکراین، حمایت لهستانی‌ها از امتیازدهی ارضی کی‌یف و مواضع ترکیه درباره صلح، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل،  ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، بر ضرورت تقویت نظامی و سیاسی فوری کشورش تأکید کرد. وی در پیامی ویدئویی در این باره گفت: «مهم‌ترین چیزی که اکنون به آن نیاز داریم، تقویت فوری اوکراین؛ هم در میدان نبرد و هم از لحاظ سیاسی و ژئوپلیتیکی است.»

به اعتقاد زلنسکی، برای دستیابی به صلح عادلانه در اوکراین، همه کشورهای غربی باید با یکدیگر متحد شوند و این اتحاد باید توسط تیم جدید رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، دونالد ترامپ، دیده شود.

این در حالی است که یکی از فرماندهان ارتش اوکراین در مصاحبه‌ای اعتراف کرده که در برخی واحدهای نیروهای مسلح، تعداد افرادی که از خدمت فرار کرده‌اند، از شمار مجروحان و کشته‌شدگان بیشتر شده است. این مقام نظامی اوکراینی فاش کرد: «در برخی واحدها، تعداد کسانی که یگان خود را ترک کرده‌اند، بیشتر از تعداد کشته‌شدگان و مجروحان شده و  تنها حدود 10 درصد از این افراد بازگشته‌اند.»

وی همچنین وضعیت برخی از واحدهای ارتش را به دلیل کمبود نیروی انسانی بسیار بحرانی توصیف کرده و این مسئله را یکی از دلایل اصلی بی‌ثباتی خطوط مقدم جبهه و ادامه پیشروی نیروهای روسی دانست. علاوه بر این، او به آموزش ضعیف سربازان جدید در نیروهای مسلح اوکراین اشاره کرده و افزود که «در شرایط نبردهای سنگین» فرصتی برای آموزش نظامیان در میدان‌های آموزشی وجود ندارد.

پیش‌ از این، خبرگزاری "آسوشیتد پرس" گزارش داده بود که تعداد فراریان از ارتش اوکراین ممکن است به بیش از 200 هزار نفر رسیده باشد. این گزارش اشاره کرده که فرار از خدمت، ارتش اوکراین را از نیروی انسانی محروم کرده و برنامه‌های عملیاتی را مختل می‌کند. به نوشته این آژانس خبری، احتمالاً تعداد واقعی فراریان از ارتش از آمار رسمی بسیار بیشتر باشد.

 

منبع:

https://bookmark-media.com/story16399153/%D8%A8%DB%8C%D9%86%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%AA

https://wildbookmarks.com/story16451836/%D8%A8%DB%8C%D9%86%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%AA

https://meshbookmarks.com/story16374103/%D8%A8%DB%8C%D9%86%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%AA

 

تاکید عراقچی بر ضرورت حمایت منطقه از عراق و سوریه ضد تروریسم

 

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای رایزنی با مقام‌های رسمی عراق و شرکت در نشست سه‌جانبه وزرای امور خارجه جمهوری ایران، عراق و سوریه در راس هیئتی به بغداد سفر کرده است، با فواد حسین وزیر خارجه این کشور دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل، وزیر امور خارجه ایارن در این دیدار با اشاره به رایزنی‌های مستمر با عراق در مورد مسائل دوجانبه و منطقه‌ای، سفر خود به بغداد را با هدف تبادل نظر در مورد تحولات سوریه متعاقب هجوم گروه‌های تروریستی مورد حمایت طرف‌های خارجی به شهرهای سوریه دانست و بر اهمیت هماهنگی و رایزنی با کشورهای منطقه برای جلوگیری از گسترش ناامنی تاکید کرد.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: تداوم ناامنی و بی‌ثباتی در سوریه تهدیدی برای امنیت همه کشورهای منطقه است چرا که گروه‌های تروریستی- تکفیری با حمایت رژیم صهیونیستی و آمریکا برنامه درازمدتی برای ایجاد هرج و مرج و خشونت در منطقه طراحی کرده‌اند.

عراقچی افزود: برای دولت و مردم عراق با توجه به تجربه تلخ و البته گران‌سنگی که در جریان مبارزه موثر با تروریسم داعشی کسب کردند، تهدید تروریسم بسیار بیشتر از دیگران قابل درک است و طبیعی است که ایران و دیگر کشورهای منطقه تمایل به افزایش هماهنگی‌ و رایزنی‌ با این کشور و فیمابین خود برای مواجهه با چالش جدید داشته باشند.

فواد حسین وزیر خارجه عراق نیز در این دیدار با تاکید بر موضع اصولی این کشور در حمایت از تمامیت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه و مقابله این کشور  با تروریسم، خطر تروریسم را برای دولت و مردم عراق ملموس دانست و گفت که عراق تحرکات گسترده دیپلماتیک در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی جهت جلب حمایت برای مقابله با تروریسم تکفیری آغاز کرده است.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه رایزنی‌ها با مقام‌های دولت عراق در مورد تحولات منطقه، با محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق ملاقات و گفتگو کرد.

دیدار عراقچی با نخست وزیر عراق

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به اهتمام جمهوری اسلامی ایران به استمرار رایزنی‌ها بین دو کشور در شرایط حساس کنونی تاکید کرد که دولت و‌ مردم عراق خاطرات بسیار تلخی از گسترش پدیده شوم تروریسم دارند و شاهد مجاهدت‌ها و فداکاری‌های زیادی از سوی دولت و مردم و مرجعیت عراق برای فائق آمدن بر آن شرایط دشوار و شکست تروریسم بودیم.

عراقچی افزود: عدم اهتمام کشورهای منطقه به مبارزه و ریشه‌کنی تروریسم در سوریه، موجب تبدیل شدن این کشور به پایگاه و مامنی برای گروه‌های تروریستی و گسترش تروریسم در سراسر منطقه خواهد شد و از این رو حمایت و پشتیبانی همه کشورهای منطقه از دولت‌های سوریه و عراق برای مبارزه و ناکام گذاشتن تروریست‌ها ضروری و حیاتی است.

 

منبع:

https://bookmarklethq.com/story16417230/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

https://atozbookmarkc.com/story16532654/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

https://thebookmarkage.com/story16384212/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D9%88%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%AA%DA%A9-%D8%A8%D8%AA

 

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد