x تبلیغات
محسن مسلمان

واریز اعتبار کالابرگ الکترونیکی به حساب سرپرستان خانوار‌ها

 

 

 

مرحله اول طرح کالابرگ الکترونیکی با واریز اعتبار به حساب سرپرستان خانوارهای دهک‌های درآمدی اول تا سوم آغاز شد.

به گزارش گروه اجتماعی، مرحله اول طرح کالابرگ الکترونیکی با واریز اعتبار به حساب سرپرستان خانوار تحت پوشش سازمان‌های حمایتی (بهزیستی و کمیته امداد) شامل خانوار‌های دهک‌های درآمدی اول تا سوم آغاز شد. این طرح با هدف حمایت از معیشت خانوار‌های مشمول و تقویت سبد غذایی دهک‌های اول تا هفتم اجرا می‌شود. بر این اساس، دهک‌های اول تا سوم به ازای هر نفر 500 هزار تومان و دهک‌های چهارم تا هفتم به ازای هر نفر 350 هزار تومان اعتبار دریافت خواهند کرد. این اعتبار برای خرید 11 قلم کالای اساسی شامل اقلامی از گروه‌های لبنیات، پروتئین و خواربار اختصاص می‌یابد.

بیشتر بخوانید

درباره ویژگی‌های طرح کالابرگ الکترونیک آمده است:

- مشمولان طرح کالابرگ الکترونیکی می‌توانند متناسب با نیازشان کالا‌های تعیین‌شده را (حداقل سه نوع کالای مختلف) خریداری کنند.

- محدودیتی در مقدار خرید هر کالا و نشان تجاری خاصی وجود ندارد، در صورت خرید بیش از سقف اعتبار تخصیصی، مابه‌التفاوت هزینه باید توسط خریدار پرداخت شود.

- مشمولان می‌توانند خرید‌های خود را در چند نوبت انجام دهند و نیازی به استفاده از کل اعتبار در یک مرحله نیست.

- اعتبار طرح کالابرگ الکترونیکی تا پایان خرداد ماه سال 1404 قابل استفاده و برداشت است.

- خریداران می‌توانند محصولات تولیدکنندگان مختلف را از گروه‌های کالایی مدنظر انتخاب کنند.

طرح کالابرگ الکترونیکی در بیش از 230 هزار فروشگاه عمده، خرد و 13 فروشگاه زنجیره‌ای (افق کوروش، اتکا، ترقی، جانبو، دیلی مارکت، رفاه، گندم، محسن، مینومارت، هایپراستار، هایپرفامیلی، هفت و وال‌مارکت) اجرا می‌شود. علاوه بر این، خرید اینترنتی از طریق «اسنپ‌مارکت» و «دیجی‌کالا» نیز امکان‌پذیر است.

مشمولان این طرح می‌توانند برای مشاهده فروشگاه‌ها و اطلاع از مانده اعتبار خود، اپلیکیشن «شما» را از خدمات‌دهندگانی، چون «بازار»، «مایکت» دریافت و نصب کنند.

همچنین امکان استعلام مانده اعتبار از طریق کد دستوری #1463*500* فراهم شده است. مرکز تماس 021-6369 آماده پاسخگویی به سؤالات و درخواست‌های مشمولان طرح است.

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای هموطنان پیامکی مبنی بر افزایش یا برداشت اعتبار یا لینک برنامه ارسال نمی‌کند. به هموطنان توصیه می‌شود از ورود به لینک‌های نامعتبر پرهیز کنند.

تاکنون 2 میلیون سرپرست خانوار از اعتبار کالا برگ الکترونیکی خود استفاده کرده‌اند.

 

منبع:

 

https://getsocialpr.com/story16706334/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://bookmarklinking.com/story1663764/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://bookmarkspedia.com/story1636687/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

 

آتش‌بس غزه| ماجرای مذاکرات بی‌سابقه حماس و آمریکا در قطر

 

افشای مذاکرات مستقیم میان آمریکا و حماس، تهدیدات تکراری ترامپ علیه حماس، درخواست اروپایی‌ها برای پایان دادن به محاصره غزه و محکومیت طرح ترامپ برای آوارگی مردم غزه توسط سازمان‌های بین‌المللی، از تحولات بارز روز چهل و هفتم آتش‌بس در غزه است.

به گزارش گروه بین‌الملل، در چهل و هفتمین روز از اجرای توافق آتش بس در نوار غزه و در حالی که پنج روز از پایان مرحله اول این توافق می‌گذرد و هنوز چشم اندازی برای ورود به مرحله دوم دیده نشده است، پرونده آتش بس وارد یک تونل ناشناخته شده و مشخص نیست که سرنوشت این توافق به کجا خواهد انجامید.

در این میان «استیو ویتکف» فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه از رژیم صهیونیستی خواسته تا سفر بعدی او به منطقه آتش بس را حفظ کند. این در حالی است که سفر فرستاده ترامپ به منطقه بارها به تعویق افتاده است.

افشای جزئیات مذاکرات مستقیم حماس و آمریکا

اما از مهم‌ترین تحولات امروز باید به افشای مذاکرات آمریکا با حماس اشاره کنیم.

در این زمینه یک منبع برجسته در جنبش حماس جزئیات مذاکراتی را که اخیراً میان این جنبش و نماینده دولت آمریکا در دوحه انجام شده است، فاش کرد.

این منبع حماس که نام خود را اعلام نکرد، در گفتگو با العربی الجدید اظهار داشت: مذاکرات مستقیم که با حضور «آدام بولر» فرستاده دونالد ترامپ در امور اسرا انجام شد، بلافاصله بعد از صحبت‌های ترامپ در دو هفته قبل در خصوص ابراز حسن نیت حماس برای آزادی آن دسته از اسرایی که تابعیت آمریکایی دارند، صورت گرفت.

بر این اساس، بعد از درخواست ترامپ از حماس جهت نشان دادن حسن نیت خود و همزمان با آغاز مذاکرات، حماس «سگوی دکل چن» اسیر اسرائیلی که تابعیت آمریکایی داشت را در میان سه اسیر در دور ششم مرحله اول تبادل اسرا آزاد کرد.

این منبع حماس تاکید کرد: در جریان مذاکرات، جنبش حماس پیشنهاد یک توافق جامع را داده که بخش اصلی آن مربوط به توقف کامل جنگ است. اسیرانی هم که آمریکا خواستار آزادی آنها شد، نظامیانی هستند که از مراکز نظامی ارتش صهیونیستی به اسارت مقاومت درآمدند و غیرنظامی نیستند و در مراکز شهری نبودند. تعداد این اسرا 4 تا 6 نفر است.

وی افزود: اقدام دولت ترامپ در نوع خود اولین تلاش‌های آمریکا در این زمینه به شمار نمی‌رود و پیش از این دولت جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا هم بعد از اینکه متوجه شد در سایه کارشکنی‌های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی امکان رسیدن به توافق آتش بس وجود ندارد، به دنبال یک توافق جزئی برای آزادی اسرایی بود که تابعیت آمریکایی داشتند.

این در حالی است که وب سایت آمریکایی آکسیوس شب گذشته به نقل از دو منبع آگاه فاش کرد که مذاکرات مستقیم و بی‌سابقه‌ای طی هفته‌های اخیر میان حماس و آمریکا برای آزادی اسرای آمریکایی از غزه و همچنین دستیابی به توافق گسترده‌تر برای توقف جنگ که تضمین کننده آزادی همه بازداشت شدگان باشد انجام شده، اما هنوز توافقی حاصل نشده است.

روزنامه عبری جروزالم پست هم به نوبه خود به نقل از منابع ناشناس، انجام این گفتگوها میان حماس و آمریکا را تایید و تاکید کرد که آدام بولر با نماینده حماس ملاقات کرده است. مذاکرات میان آنها در درجه اول متمرکز بر آزادی اسرای آمریکایی بود؛ هرچند که شامل آزادی همه اسرا نیز می‌شد. مذاکرات میان نماینده آمریکا و حماس، راه را برای آغاز مذاکرات درباره مرحله دوم توافق آتش بس در غزه هموار می‌کند.

تهدیدات تکراری ترامپ علیه حماس

ترامپ بار دیگر تهدیدات خود علیه حماس را تکرار کرده و گفت که اگر حماس اسرا را آزاد نکند، هیچکس در این جنبش در امان نخواهد بود.

رئیس جمهور آمریکا با تاکید بر حمایت همه جانبه این کشور از رژیم صهیونیستی، گفت که واشنگتن همه نیازهای نظامی اسرائیل را برای پایان دادن به ماموریت علیه حماس تامین خواهد کرد. رهبران حماس باید غزه را ترک کنند و این آخرین هشدار است.

وی همچنین ادعاهای خود را خطاب به مردم غزه تکرار کرده و اظهار داشت: آینده زیبایی در انتظار شماست، اما نه در صورتی که «گروگان‌ها» (اسرای اسرائیلی) را نگه دارید، اگر گروگان‌ها آزاد نشوند جهنم به پا خواهد شد.

 

منبع:

 

https://bookmarkport.com/story17901557/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://bookmarkbirth.com/story15805547/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://bookmarkloves.com/story18068611/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

 

 

تعطیلی پنج‌شنبه به ۱۴۰۴ موکول شد/ تعطیلی شنبه‌ها منتفی است

 

بررسی لایحه افزایش تعطیلات پایان هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به اتمام رسیده است و رئیس و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفتند که بررسی این لایحه در جلسه علنی در سال آینده انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی، موضوع تعطیلات شنبه‌ها یا پنج‌شنبه‌ها در ماه‌های اخیر در افکار عمومی و فضای رسانه‌ای مطرح شده است، در ادامه به فراز و فرودهای این موضوع می‌پردازیم؛

افزایش تعطیلات پایان هفته از آنجا آغاز شد که دولت سیزدهم در لایحه‌ای درخواست افزایش تعطیلات آخر هفته از یک روز به دو روز را مد نظر قرار داد و این لایحه به مجلس شورای اسلامی یازدهم رفت؛ بعد از بحث و بررسی‌های کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم، نمایندگان صرفاً با موضوع افزایش تعطیلی آخر هفته موافقت کردند و اختیار آن را به دولت سپردند تا «پنج‌شنبه» و یا «شنبه» را تعطیل کند.

سپس این مصوبه به شورای نگهبان رفت و شورا نیز مقرر کرد که باید در متن مصوبه، روزِ تعطیلی مشخص شده باشد، سپس کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم اعلام نظر کرد که با تعطیلی روز شنبه موافقت دارد و مصوبه مجدداً به شورای نگهبان فرستاده شد. شورای نگهبان بعد از بررسی‌های این مصوبه، نسبت به تعطیلی روز شنبه ایراد گرفت و مصوبه مجدداً به مجلس یازدهم بازگشت. با توجه به پایان عمر مجلس یازدهم، بررسی این لایحه و مصوبه به مجلس دوازدهم موکول شد.

به گزارش تسنیم، کمیسیون اجتماعی مجلس دوازدهم چند وقت پیش این موضوع را بررسی کرد و جهت تأمین نظر شورای نگهبان، با تعطیلی روز «پنج‌شنبه» اعلام موافقت کرد، البته این مصوبه باید به صحن علنی مجلس برود تا نمایندگان نیز درباره آن اظهار نظر کنند، پس از آن نیز مصوبه مجدداً برای بررسی از نظر انطباق با شرع و قانون اساسی به شورای نگهبان خواهد رفت.

* لایحه تعطیلی پنج‌شنبه‌ها رفع ایراد شد

ولی داداشی سخنگوی کمیسیون اجتماعی در گفت‌وگو با تسنیم درباره بررسی لایحه در کمیسیون برای رفع ایراد شورای نگهبان گفت: شورای نگهبان به مصوبه مجلس یازدهم ایراد گرفته بود که به مجلس عودت داده شد و مجلس هم به کمیسیون عودت داد و ما هم در کمیسیون رفع ایراد کردیم و این رفع ایراد در صحن مجلس قرار است مطرح و مصوب شود.

* توضیحات قالیباف درباره افزایش تعطیلات

بنابر این گزارش، با توجه به اتمام ارزیابی و تصویب این لایحه در کمیسیون اجتماعی، موضوع بررسی آن در جلسه علنی مطرح است که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس دوازدهم بهمن ماه و در نشست با فعالان اقتصادی استان یزد، در پاسخ به سؤالی درباره افزایش تعطیلات پایان هفته گفت: این لایحه در دستور کار قرار دارد و نهایت تا دو ماه آینده این موضوع در مجلس شورای اسلامی به نتیجه می‌رسد و تعیین تکلیف خواهد شد.

عباس گودرزی، عضو کمیسیون اجتماعی و سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نیز درباره بررسی لایحه افزایش تعطیلات پایان هفته گفت: لایحه مذکور در کمیسیون اجتماعی نهایی شده و به تصویب اعضا رسیده است و هیچ نظر دیگری اعمال نخواهد شد، از سوی دیگر بر اساس قانون، چون این لایحه ارجاعی از سوی شورای نگهبان است در صحن علنی مجلس نیز به بحث گذاشته نخواهد شد و صرفاً تعطیلی پنج‌شنبه و کاهش ساعات کاری از 44 به 40 ساعت رأی‌گیری خواهد شد.

همچنین سخنگوی هیئت رئیسه مجلس درباره زمان بررسی این لایحه در جلسه علنی اظهار کرد: لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته با توجه به لوایح و طرح‌هایی که در نوبت رسیدگی در جلسه علنی قرار دارد، احتمالاً تا پایان سال و نهایت در ابتدای سال آینده بررسی خواهد شد.

علی بابایی‌، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم دراین‌باره گفت: کار کمیسیون اجتماعی درباره لایحه افزایش تعطیلات پایان هفته و کاهش ساعت کاری کارکنان در هفته به اتمام رسیده است و هیئت رئیسه مجلس باید درباره زمان بررسی آن در جلسه علنی، تصمیم بگیرد.

وی درباره مصوبات کمیسیون متبوعش درباره این لایحه ادامه داد: با مصوبه اعضا روز پنج‌شنبه به‌عنوان دومین روز تعطیلات آخر هفته مشخص شده است، همچنین با کاهش ساعت کاری در هفته به 40 ساعت موافقت کردیم و در زمان حاضر منتظر هستیم که لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته در دستور کار جلسه علنی مجلس قرار گیرد و این موضوع تعیین تکلیف شود.

 

منبع:

 

https://socialistener.com/story1655286/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://socialinplace.com/story1609940/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://socialicus.com/story1590138/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

 

 

بابایی: افزایش حقوق کارگران باید حداقل ۴۰ درصد باشد

 

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بر لزوم افزایش حقوق کارگران متناسب با نرخ تورم و سبد معیشت تأکید کرد.

«علی بابایی» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی، با اشاره به افزایش حقوق کارگران، اظهار داشت: افزایش حقوق کارگران باید با توجه به نرخ تورم و سبد معیشت آنها انجام شود؛ زیرا سفره کارگران مانند سایر اقشار جامعه تحت تأثیر نوسانات تورم قرار می‌گیرد.

وی تأکید کرد که افزایش حقوق کارگران نباید صرفاً بر اساس دایره تورم یا سبد معیشت باشد، بلکه باید به چالش‌های اقتصادی کشور، عرضه و تقاضای نیروی کار و سایر عوامل اقتصادی نیز توجه شود.

بابایی افزود: اگر به یک کارگر 15 میلیون تومان حقوق داده شود، این پیام به جامعه منتقل می‌شود که نیروی کار جدید نیز باید با همین میزان حقوق استخدام شود. این موضوع می‌تواند باعث شود کارگران به جای تمرکز بر یک شغل تمام‌وقت، به دنبال شغل‌های پاره‌وقت دیگر بروند، که این امر به نفع کارگاه‌ها و کارخانه‌هایی که با مشکلات اقتصادی مواجه هستند، نخواهد بود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: مشکلاتی مانند تسهیلات بانکی، تورم، مقررات گمرکی و سیاست‌های ضد تولید نیز باید مورد توجه قرار گیرند، اما اولویت اول باید تأمین معیشت کارگران باشد.

بابایی با اشاره به نرخ تورم حدود 35 تا 38 درصد، گفت: افزایش حقوق کارگران باید حداقل 40 درصد باشد تا بتواند بخشی از فشارهای اقتصادی را کاهش دهد.

وی تأکید کرد که کارگران با حقوق زیر 50 میلیون تومان باید حداقل با افزایش 35 درصدی حقوق دریافت کنند تا استانداردهای اولیه زندگی آنها تأمین شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان گفت: در کنار افزایش حقوق، بهره‌وری نیروی کار نیز باید در ساختار اقتصادی کشور مورد توجه قرار گیرد تا تعادل لازم بین درآمدها و هزینه‌های زندگی کارگران برقرار شود.

 

منبع:

 

https://techonpage.com/story1594032/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://infopagex.com/story1548189/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

https://thesocialvibes.com/story1663202/%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D9%84

 

 

گزارش وزیر علوم از اقدامات صورت‌گرفته در حادثه کوی به مجلس

 

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: روز گذشته گزارشی از اقدامات خود را برای پیشگیری از تکرار حادثه کوی دانشگاه به اطلاع نمایندگان رساندیم.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه «حسین سیمایی صراف» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های سطح یک ایران و روسیه در جمع خبرنگاران درباره بازدیدهای روز گذشته‌اش از برخی دانشگاه‌ها و خوابگاه‌ها برای ایجاد تدابیر ویژه امنیتی برای تأمین امنیت دانشجویان گفت: روز گذشته برای اینکه نشان دهم چقدر این موضوع برای ما مهم است از دانشگاه شریف و دانشگاه امیرکبیر تا محل خوابگاه‌ها پیاده رفتم و از خوابگاه‌ها، کوچه‌ها و معابر عمومی بازدید کردم. نامه‌ای هم به همه رؤسای دانشگاه‌های کشور ارسال و تأکید کردیم که مانند جلساتی که ما با مراجع ذی‌ربط برگزار کردیم برگزار کنند تا دیگر شاهد تکرار حادثه غم‌باری مثل تکرار حادثه امیرمحمد عزیز خالقی نباشیم.

بیشتر بخوانید

وی درباره جلسه روز گذشته‌اش در کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس گفت: جلسه دیروز، جلسه بسیار خوب و هم‌دلانه‌ای بود. گزارشی از حادثه تلخی که برای فرزند عزیز دانشگاهی‌مان رخ داده مطرح و اقدامات خود را برای پیشگیری از تکرار این حادثه به سمع و نظر نمایندگان عزیز رساندیم. نمایندگان در مجموع از اقداماتی که انجام شده رضایت داشتند.

خواهان گسترش روابط علمی با کشورهای مختلف هستیم

سیمایی در ادامه درباره اجلاس رؤسای دانشگاه‌های ایران و روسیه گفت: پیام این اجلاس این است که علم مرز ندارد و بی‌انتهاست. همه ما نیازمند به همکاری‌های بین‌المللی هستیم. خوشبختانه بین ایران و روسیه سالهاست که همکاری‌های علمی و پژوهشی برقرار است و این اجلاس را یک گام مؤثری می‌دانیم.

وزیر علوم با اشاره به اینکه تمام اهتمام خود را بر این قرار دادیم که دیپلماسی خود را با کشورهای آسیای میانه، منطقه خلیج فارس و خاورمیانه فعال کنیم، افزود: بر این اساس، طرح مشترک با روسیه داریم. پروژه‌های مشترک فراوانی بین ایران و روسیه در حوزه‌های مختلف انرژی و محیط زیست داریم. برای مثال تفاهم‌نامه‌ها درباره تبادل استاد و دانشجو، پروژه‌های فنی و قراردادهای علمی و فناوری در حوزه‌های صنعت، انرژی و محیط زیست داریم. خواهان این هستیم که این روابط گسترش پیدا کند.

 

منبع:

 

https://socialclubfm.com/story6220260/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86

https://sociallawy.com/story6026481/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86

https://sound-social.com/story5897575/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86

 

 

بقائی: در سطح عالی در مراسم تشییع پیکر نصرالله شرکت می‌کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره رایزنی ایران و لبنان در خصوص اتفاقات اخیر گفت: ما در سطح عالی در مراسم تشییع پیکر سید حسن نصرالله شرکت خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری هفتگی خود با اصحاب رسانه، پاسخگوی سؤالات خبرنگاران شد.

بقائی در ابتدا با قدردانی از ملت ایران برای مشارکت بسیار عالی در راهپیمایی 22 بهمن، گفت: امیدواریم که بتوانیم قدردان و خدمتگزار خوبی برای ملت ایران باشیم.

وی درباره اتفاقات اخیر در حوزه دیپلماسی گفت: در جریان رفت‌وآمدهای دیپلماتیک هستید، آقای عراقچی امروز در عمان هستند، اجلاس کشورهای حاشیه خزر نیز در تهران در حال برگزاری است و همچنین سفر وزیر خارجه سودان به تهران را داریم.

بدون امنیت امکان توسعه پایدار وجود نخواهد داشت

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص حضور عراقچی در عمان و سخنرانی در نشست اقیانوس هند گفت: این اجلاس مهم بود. گردهمایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند فرصت و سکویی است برای رایزنی درباره راه‌های تقویت روابط و تعاملات. ما نزدیک 5 هزار کیلومتر خط ساحلی داریم و این ساحل دروازه ورود ما به دنیا است و برای ما اهمیت دارد.

در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به توسعه مکران از طریق تصویت اقتصاد بومی و تکمیل راهگذرهای بین‌المللی و تقویت شبکه ریلی شده است. ما نیازمند سرمایه گذاری داخلی و خارجی هستیم و از این رویدادهای بین‌المللی برای تبیین مواضع خودمان جهت تقویت امنیت منطقه‌ای استفاده می‌کنیم. بدون امنیت، امکان توسعه پایدار وجود نخواهد داشت. بازخوردهای ما مثبت بوده است. امیدواریم این گام به عنوان یکی از مجموعه تدابیری که دستگاه دیپلماسی برای گسترش روابط با کشورهای پیرامونی برداشته، کمک کننده باشد.

 

 

منبع:

 

https://socialmarkz.com/story6219673/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86

https://socialmphl.com/story17694772/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86

https://sparxsocial.com/story6048526/%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86

 

استفاده از سرریز فناوری‌های دفاعی برای رفع مشکل‌های متنوع کشور

 

سخنگوی دولت گفت: نمایشگاه توسعه همکاری‌های دفاعی در راستای اجرای ماده ۱۰۲ قانون برنامه هفتم توسعه برگزار شده است که سرریز فناوری‌های دفاعی برای رفع مشکل‌های متنوع کشور را ارائه کرده‌اند.

به گزارش، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جشنواره فیلم فجر تنها فیلم زیبا صدایم کن را دیدم.

وی افزود: نمایشگاه توسعه همکاری‌های دفاعی در راستای اجرای ماده ۱۰۲ قانون برنامه هفتم توسعه برگزار شده است و سرریز فناوری‌های دفاعی برای رفع مشکل‌های متنوع کشور را ارائه کرده‌اند و در این نمایشگاه نشان می‌دهیم که می‌توانیم به سایر حوزه‌های زیرساختی کشور که غیرنظامی هستند کمک کنیم.

سخنگوی دولت به مصوبه دولت در رابطه با جبران خسارت ناشی از برف سنگین ۱۴۰۱ در چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: موضوع دیگر اصلاح آئین نامه‌ای بود که در راستای قانون بودجه ۱۴۰۳ صورت گرفت همچنین راجع به واردات خودروهای نو و کارکرده تصمیم گرفتیم اصلاح کردیم که سن خودرو کمتر از ۵ سال و میزان کارکرد آن را به کار گروه‌های تخصصی ارجاع می‌دهیم.

مهاجرانی در ادامه توضیحاتش عنوان کرد: در راستای قانون برنامه هفتم توسعه و برای رفع چالش و گلوگاه‌های فناورانه دستگاه‌های اجرایی و در راستای داخلی‌سازی با همکاری معاونت علمی و فناوری و اقتصادی دانش بنیان ریاست جمهوری استفاده از ظرفیت صندوق توسعه و نوآوری همواره ۱۰ درصد از نیازها باید داخلی‌سازی شود.

وی به تهاتر بانک‌های تجارت و ملت اشاره کرد و افزود: این مصوبه را تصویب کردیم. کنسولگری مان در ازمیر در ترکیه را جابجا کردیم، وزارت خارجه به دلیل ملاحظات این موضوع را پیشنهاد داده بود.

سخنگوی دولت همچنین به گزارش خزانه‌داری در رابطه با نظم بخشی دولت اشاره کرد و گفت: امیدواریم هرچه زودتر شاهد نظم بخشی حداکثری در حوزه بودجه کشور باشیم.

مهاجرانی در رابطه با واکنش دولت نسبت به اظهارات ترامپ گفت: سیاست‌های خارجی و سیاست‌های بین‌المللی ما همواره بر روی اصول مستحکمی پایدار بوده است و سه اصل ثابت عزت، حکمت و مصلحت در رأس کارهای وزارت امور خارجه است.

وی در رابطه با واردات خودرو و نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص نیز گفت: دولت به دنبال این است که منافع مردم به صورت حداکثری لحاظ شود.

سخنگوی دولت در رابطه با لایحه مشاغل حساس گفت: دولت پیشتر لایحه‌ای را در رابطه با تابعیت قهری فرزندان مسئولان شاغل در مشاغل حساس ارائه کرده بود. جزئیات این موضوع را باید از معاونت حقوقی ریاست جمهوری جویا شوید.

 

منبع:

 

https://digibookmarks.com/story16379718/1xyek

https://bookmarkuse.com/story16241623/1xyek

https://bookmarktune.com/story16338069/1xyek

 

ماجرای برومند و بابک ادامه دارد؛ تشویق عوامل «زیبا صدایم کن» توسط خانواده‌هایشان!

 

پنجمین روز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نیز سپری شد و در این روز معاون اول رئیس جمهور و سخنگوی دولت با حضور در جشنواره به پرسش درباره پرونده قضایی تشکیل‌شده برای ۲ هنرمند سینما پاسخ دادند.

به گزارش، روز سه‌شنبه ۱۶ بهمن و در پنجمین روز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر فیلم‌های «اشک هور» مهدی جعفری در نوبت ۱۰، «دست تنها» امیرحسین ثقفی در نوبت ۱۳، «خاتی» احمد رفیع‌زاده در نوبت ۱۶ و «زیبا صدایم کن» رسول صدرعاملی در نوبت ۱۹ برای منتقدان و اصحاب رسانه اکران شدند.

پنجمین روز چهل و سومین جشنواره فیلم فجر نیز به زنده‌یاد رضا داوودنژاد تقدیم شد.

روز حضور مسئولان در فیلم فجر

در پنجمین روز جشنواره چهل و سوم فیلم فجر محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت و نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایش‌های برج میلاد حضور پیدا کردند.

ماجرای برومند و بابک ادامه دارد؛ تشویق عوامل «زیبا صدایم کن» توسط خانواده‌هایشان!

محمدرضا عارف و فاطمه مهاجرانی بعد از تماشای فیلم «زیبا صدایم کن» رسول صدرعاملی در میان خبرنگاران حضور پیدا کردند و به پرسش‌های آنها پاسخ دادند. اصلی‌ترین و پرتکرارترین پرسشی که از این مسئولان پرسیده شد درباره ماجرای تشکیل پرونده قضائی برای مرضیه برومند و رضا بابک، ۲ هنرمند با سابقه و شناخته شده بابت حواشی رخ داده در مراسم افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر بود.

پرطرفدارترین غرفه این روزهای فیلم فجر!

فارغ از غرفه‌هایی که نوشیدنی و خوراکی رایگان ارائه می‌دهند و همیشه پرطرفدار هستند اما غرفه‌ای که از ابتدای چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره توجه همگان را به خود جلب کرد و به یکی از پرطرفدارترین غرفه‌های کاخ تبدیل شد، غرفه متعلق به راهنمایی و رانندگی است که به صورت رایگان و با ارائه گواهی‌نامه موتورسیکلت کلاه ایمنی موتورسواری را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

این روزها در اکثر اوقات در سالن همایش‌های برج میلاد می‌توانید شاهد تردد افرادی باشید که جعبه کلاه ایمنی به دست و لبخندی از سر خوشحالی بر لب دارند و به دیگران نیز پیشنهاد می‌کنند که از این فرصت طلایی استفاده کنند!

روزی که نسبتاً شلوغ سپری شد

سالن همایش‌های برج میلاد در روز ۱۶ بهمن روز نسبتاً شلوغی را سپری کرد و اکثر فیلم‌های اکران‌شده در این روز با استقبال مخاطبان همراه شدند که نقطه اوج این وضعیت در اکران فیلم «زیبا صدایم کن» صدرعاملی مشاهده شد. استقبال از این فیلم به حدی بود که درهای بالکن سالن نیز باز شد تا علاقه‌مندان از صندلی‌های این فضا نیز برای تماشای فیلم استفاده کنند.

 

منبع:

 

https://hotbookmarkings.com/story16426572/1xyek

https://extrabookmarking.com/story16350953/1xyek

https://enrollbookmarks.com/story16333171/1xyek

 

آیا گفتگوی احتمالی ترامپ و پوتین در آینده نزدیک به صلح در اوکراین منجر می شود؟

 

ترامپ و پوتین هم اکنون از راه دور در حال گفتگو هستند. ترامپ پیش از آن که در انتخابات پیروز شود در کنار تاکید مکرر بر این که در شرایط ادامه حضور وی در کاخ سفید اساسا جنگ رخ نمی داد پیوسته به گفتگو با پوتین و پایان دادن به جنگ در فاصله ی ۲۴ ساعت اشاره کرده است. نفس پذیرش گفتگوی مستقیم بین مسکو و واشنگتن موضوعی که مورد علاقه ی پوتین است، بخشی از فرایند گفتگوی طرفین می باشد. از ۲۰ ژانویه با ورود دوباره ترامپ به کاخ سفید تبادل این پیام ها و اعلام آمادگی پوتین و ترامپ برای نشستن پشت میز مذاکره ادامه دارد. در این فاصله هشدار و در همان حال دلجویی متقابل نیز چاشنی گفته های این دو باهم بوده است.

روزنامه “هم میهن” در تفسیری پیرامون چشم انداز گفتگوی احتمالی پوتین و ترامپ نوشت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز دوشنبه ۲۰ ژانویه، تحلیف دونالد ترامپ به‌عنوان چهل و هفتمین رئیس‌جمهور ایالات متحده را با کلماتی بسیار متفاوت‌تر از آنچه درباره بایدن، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا به کار می‌برد، تبریک گفت. او ترامپ را فردی «شجاع» توصیف کرد که توانسته پیروزی قاطعی در برابر رقیب کسب کند.

اما تنها چند ساعت بعد، زمانی که خبرنگاران از ترامپ درباره پوتین پرسیدند او برخلاف همیشه و با لحنی منتقدانه به رئیس‌جمهور روسیه حمله کرد. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که پوتین با جنگ‌افروزی در اوکراین در حال «نابودی روسیه» است. ترامپ در ادامه با اشاره به آمارهای مرتبط با تلفات نظامی روسیه در جنگ افزود: «روسیه کشور بزرگتری است و سربازهای بیشتری برای از دست دادن دارد اما این شیوه صحیحی برای اداره یک کشور نیست.»

این تغییر موضع سریع ترامپ، هرچند هر دو رهبر برای دیدار و گفت‌وگوی مستقیم با یکدیگر تمایل خود را ابراز کرده‌اند، نشانه‌ای از این است که چشم‌اندازی برای پایان سریع جنگ دست‌کم در کوتاه‌مدت وجود ندارد.

رئیس‌جمهور آمریکا در دوره تبلیغات انتخاباتی وعده داده بود که ظرف ۲۴ ساعت پس از ورودش به کاخ سفید به جنگ در اوکراین پایان خواهد داد اما حالا ترامپ سعی می‌کند سطح انتظارات را در این زمینه پایین بیاورد و مسیر متفاوتی را در پیش گیرد.

نگاهی به مواضع مقام‌های روسی و چهره‌های رسانه‌ای نزدیک به کرملین هم ثابت می‌کند، مسکو نیز امیدی به پایان سریع جنگ ندارد. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز چهارشنبه ۲۱ ژانویه در دیدار با همتای قرقیزستانی‌اش تأکید کرد که مسکو از شروط خود برای پایان جنگ – که شروطی غیرقابل قبول برای غرب به نظر می‌رسند – چشم‌پوشی نخواهد کرد: «بدون درک این مسئله که اهداف حمله روسیه به اوکراین چه بوده، دستیابی به پایان این درگیری غیرممکن است. ما به‌ویژه تاکید داریم که می‌توانیم درباره توافق‌های حقوقی و قابل قبولی صحبت کنیم که باید شامل مکانیسمی باشند که نقض این توافق‌ها را غیرممکن می‌سازد.»

ریشه این مواضع به ارزیابی طرفین از یکدیگر بازمی‌گردد؛ ایالات متحده بر این باور است که روسیه با مشکلات اقتصادی زیادی دست و پنجه نرم می‌کند و اهرم‌هایی نظیر فشار اقتصادی بیشتر از سوی آمریکا و متحدان غربی این کشور می‌تواند مسکو را به پذیرش مذاکره با شرایط مدنظر کاخ سفید وادار کند. در مقابل روس‌ها فکر می‌کنند با روند فعلی پیشروی‌ آن‌ها در میدان جنگ و در شرایطی که احتمالاً در ماه‌های آینده کمک‌های نظامی و اقتصادی به اوکراین کمتر خواهند شد، روسیه می‌تواند با دست پُرتری وارد مذاکره با غرب به رهبری آمریکا شود.

چرا این ذهنیت در ذهن رهبران آمریکا و روسیه شکل گرفته است:

روسیه: آشکار شدن آثار تحریم

رئیس‌جمهور آمریکا درست یک روز پس از آغاز به کار رسمی خود در کاخ سفید، در شبکه اجتماعی تروث سوشال، هشدار داد که اگر پوتین توافق صلح با اوکراین را نپذیرد، ایالات متحده با «شدید‌ترین تعرفه‌ها و اعمال تحریم‌ها بر هرچیزی که توسط روسیه فروخته می‌شود» به آن پاسخ خواهد داد. او در ادامه نوشت: «من می‌خواهم به روسیه که اقتصاد آن در حال فروپاشی است و پوتین یک لطف بزرگ کنم، همین حالا توافق کنید و به این جنگ احمقانه پایان دهید. وگرنه اوضاع فقط بدتر خواهد شد.»

این اظهارنظرها که در روزهای اخیر بیشتر شده ثابت می‌کند که داده‌ها و آمارهای ارائه‌شده به ترامپ او را به این باور رسانده که اقتصاد روسیه واقعاً دچار مشکل است و در صورت تداوم وضعیت فعلی روس‌ها حاضر به سازش بر سر برخی موضوعات خواهند بود. این توصیه‌ای است که برخی تحلیلگران هم به رئیس‌جمهور آمریکا داشته‌اند. جفری سانفلد و استیون تیان، از اساتید و پژوهشگران دانشگاه ییل، هفته گذشته در مقاله‌ای که در نشریه تایم منتشر شد، نوشتند: «ترامپ اهرم‌هایی را در اختیار دارد که می‌تواند با استفاده از آن‌ها پوتین را مجبور کند به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهد.» به نوشته آن‌ها، «بازگشت ترامپ می‌تواند ضربه سختی به اقتصاد در حال فروپاشی روسیه وارد کند.»

برخی از آمارها، ادعای آمریکایی‌ها مبنی بر درگیر شدن روسیه با مشکلات سخت اقتصادی را تأیید می‌کنند اما این شواهد به معنای نزدیک شدن روسیه به فروپاشی اقتصادی نیست؛ به‌ویژه اینکه هنوز راه‌های دور زدن تحریم‌ها برای روسیه بسته نشده و روسیه توانسته با فروش نفت و گاز درآمدهای خود را در سطح مطلوبی برای دستیابی به اهداف خود حفظ کند.

براساس آمارهای ارائه‌شده از سوی Rosstat، مرکز آمار فدرال روسیه، تورم در پایان ماه دسامبر در روسیه به ۱۰ درصد رسیده و افزایش قیمت‌ها باعث شده تا شهروندان این کشور شرایط سخت‌تری را برای زندگی تجربه کنند. این آمارها نشان می‌دهد قیمت مایحتاج روزمره زندگی مردم، به‌ویژه مواد غذایی شامل شیر و لبنیات، نان و میوه و سبزیجات با افزایش قابل توجه قیمت روبه‌رو بوده است.

مجموعه‌ای از عوامل در روند منجر به افزایش تورم روسیه دخیل بوده‌اند؛ پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲، تحریم‌های گسترده غرب علیه روسیه، صادرات (مانند نفت و گاز) و واردات کالاهای اساسی را محدود کرد. این تحریم‌ها باعث کاهش ارزش روبل، افزایش هزینه واردات، و کمبود برخی کالاها شد. از طرفی، کاهش ارزش پول ملی روسیه (روبل) در برابر ارزهای خارجی مانند دلار و یورو، هزینه واردات کالاها و مواد اولیه را افزایش داده و تورم را تشدید کرده است.

همزمان، جنگ و تحریم‌ها باعث اختلال در زنجیره تأمین کالاها (از جمله قطعات صنعتی، فناوری، و کالاهای مصرفی) و افزایش هزینه‌های تولید شده و چاپ پول توسط بانک مرکزی روسیه برای تأمین هزینه‌های نظامی و جبران کسری بودجه دولت، نقدینگی را افزایش داده و به تورم دامن زده است. به مجموعه این عوامل، انتظارات تورمی و افزایش تقاضا برای خرید برخی کالاها هم اضافه می‌شود.

بانک مرکزی روسیه تلاش کرده با افزایش نرخ بهره تورم را مهار کند. اما داده‌های مرکز آمار روسیه ثابت می‌کند در سال ۲۰۲۴، ارزش دلاری اعطای وام به شهروندان روسی برای خرید خانه بیش از ۵۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۱ کاهش یافته است. علاوه بر این، ارزش وام‌های خرد اعطایی در این کشور از نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلار در نوامبر ۲۰۲۱ به کمتر از ۱۰۰ میلیون دلار در نوامبر ۲۰۲۴ رسیده که نشانه دیگری از تشدید مشکلات اقتصادی روسیه محسوب می‌شود.

ارزش صادرات روسیه هم که در تابستان و پاییز ۲۰۲۲ به رکورد تاریخی خود و حدود ۶۰۰ میلیارد دلار نزدیک شده بود، اکنون به کمتر از ۴۵۰ میلیارد دلار کاهش یافته است.

کاهش نقش‌آفرینی روسیه در زنجیره تأمین جهانی و وابستگی ۶۰ درصدی بودجه این کشور به صادرات نفت (براساس یک پژوهش اقتصادی جدید در دانشگاه Yale) باعث شده تا روسیه نسبت به هر زمان دیگری بیشتر در برابر تحریم‌ها به‌ویژه تحریم‌های نفتی آسیب‌پذیر باشد.

یکی از راه‌هایی که آمریکا امیدوار است به افزایش فشارها بر روسیه کمک کند و مسکو را به تجدیدنظر وا دارد، همکاری چین با آمریکا در این موضوع است. دونالد ترامپ در سخنرانی ویدئویی خود در نشست داووس در این باره گفت: «امیدوارانه چین می‌تواند کمک بزرگی به توقف جنگ کند. آن‌ها ابزارهای قدرت زیادی در این موضوع دارند.»

آنچه در محاسبات آمریکا لحاظ نمی‌شود این است که موضوع اوکراین یک موضوع مرگ و زندگی برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به حساب می‌آید. پوتین معتقد است، تبدیل شدن اوکراین به بخشی از جهان غرب و ائتلاف‌های غربی از جمله ناتو مقدمه‌ای برای تجزیه روسیه است و روسیه را در برابر هر تهدیدی بدون دفاع باقی می‌گذارد. همین باور هم سبب شده تا روسیه هر هزینه‌ای را متحمل شود تا تهدید مدنظر خود را رفع کند. ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا که از نقش‌آفرینان اصلی در روابط آمریکا و روسیه در ماه‌های منتهی به جنگ و پس از جنگ بود هفته گذشته در گفت‌وگویی با نشریه آتلانتیک در این خصوص گفت:‌«این وسواس [پوتین در قبال موضوع اوکراین] نه‌تنها واقعی است، بلکه احتمال تغییر نیز ندارد.»

ضمن اینکه با توجه به پیشرفت‌ها در روابط دوجانبه چین و روسیه بعید به نظر می‌رسد که پکن در فضای کنونی جهان حاضر باشد رابطه با روسیه را قربانی خواسته‌های ترامپ کند و دست‌کم فعلاً مقام‌های چینی چنین تصمیمی ندارند. گفت‌وگوی ویدئویی گرم و صمیمانه ولادیمیر  پوتین رئیس‌جمهور روسیه با شی‌جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین همزمان با تحلیف ترامپ و تأکید هر دو آن‌ها بر تقویت روابط دوجانبه نشانه‌ای است که موضع چین در ماه‌های آینده به چه صورت خواهد بود.

اوکراین: وضعیت شکننده در میدان جنگ

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، روز چهارشنبه اعلام کرد که مسکو فرصت محدودی برای انعقاد توافق‌های احتمالی با دولت ترامپ متصور است؛ اما هشدار داد چنین توافق‌هایی مستلزم بازتعریف ساختار امنیتی اروپا و تغییرات بنیادین در تمامیت ارضی اوکراین خواهد بود. 

به گفته او، این ارزیابی با تحلیل بسیاری از کارشناسان برجسته و تأثیرگذار روسیه همسو است که تحقق این چارچوب را مشروط به دگرگونی‌های ژئوپلیتیکی گسترده می‌دانند.

طرح مدنظر روسیه برای پایان جنگ در اوکراین که به شکل فزاینده‌ای از سوی مقامات ارشد روسیه از جمله پوتین مورد تاکید قرار گرفته است، بر ایجاد اوکراینی بی‌طرف، غیرنظامی‌شده و خارج از حوزه ناتو متمرکز است و امکان حفظ کنترل روسیه بر مناطق ضمیمه‌شده در طول جنگ را فراهم می‌کند. همچنین، پیشنهاد مسکو احتمالاً شامل درخواست تجدیدنظر در معماری امنیتی اروپا و عقب‌نشینی ناتو از زیرساخت‌های نظامی شرق این قاره خواهد بود. یوری اوشاکوف، مشاور ارشد کرملین، اواخر هفته گذشته در اظهارنظری پیرامون این موضوع تصریح کرد: «این توافق نباید صرفاً به آتش‌بسی کوتاه‌مدت یا فرصتی گذرا محدود شود، بلکه می‌بایست مبنایی برای صلحی پایدار مبتنی بر احترام به منافع حیاتی روسیه باشد.»

تاتیانا استانووایا، پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات کارنگی در حوزه روسیه و اوراسیا، در تحلیل مواضع روسیه به روزنامه واشنگتن‌پست گفته است: «از نگاه روسیه، اوکراین تنها دو گزینه پیش‌رو دارد؛ یا به کشوری مطیع و همسو با منافع روسیه تبدیل شود (یعنی تمامی مطالبات کرملین را بدون قید و شرط بپذیرد) یا در پی تشدید بحران‌های داخلی و خارجی، به کلی فروبپاشد.»

سرگئی مارکوف، تحلیلگر نزدیک به کرملین روز پنجشنبه در تلویزیون دولتی روسیه گفت: «در فصل بهار، شرایط برای پایان جنگ مساعد نخواهد بود. اما تا پاییز، همزمان با کاهش بودجه [حمایت از اوکراین] از سوی ترامپ و پیشروی بیشتر ارتش روسیه، شاید تا آن زمان شرایط سیاسی بهتری فراهم شود.»

براساس آخرین بروزرسانی موسسه مطالعات جنگ مستقر در واشنگتن از تحولات میدانی جنگ اوکراین، روسیه در حال حاضر با استفاده از نیروهای نظامی اعزامی از کره شمالی توانسته بخش زیادی از مناطق تحت تصرف اوکراین در منطقه کورسک (واقع در خاک روسیه) را پس بگیرد و قرار است تعداد بیشتری از سربازان کره شمالی به این منطقه اعزام شوند. همزمان عملیات روسیه در سه محور اصلی در شرق و شمال شرق اوکراین ادامه دارد؛ روس‌ها در استان خارکیف تلاش می‌کنند تا با بمباران شدید مواضع نیروهای اوکراینی و پیشروی آرام، شرایطی فراهم کنند که نیروهای نظامی روسیه بتوانند در فاصله نزدیک‌تری از شهر خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین مستقر شوند.

در استان لوهانسک حملات و پیشروی روس‌ها در سه محور کوپیانسک، بورووا و لیمان ادامه دارد. هدف روسیه در این استان واقع در شرق اوکراین تصرف مناطق اندک باقی‌مانده از لوهانسک است که هنوز به تصرف روسیه درنیامده است.

در استان دونتسک نیز روس‌ها در ۸ محور در حال پیشروی هستند و می‌خواهند تا پیش از فرا رسیدن پاییز کل مساحت این استان را در کنترل خود داشته باشند.

در جبهه جنوب شرق، درگیری‌ها در استان زاپروژیا ادامه دارد اما حجم درگیری‌ها و پیشروی روس‌ها نشان می‌دهد تمرکز مسکو بیشتر بر مناطق شرقی است.

این وضعیت نشان می‌دهد که برخلاف وضعیت اقتصادی نه‌چندان مستحکم مسکو، وضعیت روسیه در میدان نبرد چندان بد نیست؛ هرچند که سرویس‌های اطلاعاتی غربی مدعی هستند پیشروی‌های اخیر روسیه به قیمت تلفات نظامی بسیار سنگین به دست آمده است.

مذاکره شروع می‌شود اما…

رئیس‌جمهور ایالات متحده به تازگی به خبرنگاران اعلام کرد که «به زودی» با پوتین دیدار خواهد کرد. واکنش رئیس‌جمهور روسیه هم به این موضوع مثبت بوده است. 

پوتین روز جمعه در گفت‌وگویی با پاول زاروبین، خبرنگار تلویزیون دولتی روسیه گفت که «اگر ترامپ در انتخابات دزدیده شده ۲۰۲۰ شکست نخورده بود»، احتمال داشت جنگ اوکراین شروع نشود: «قطعاً بهتر است که دیدار کنیم و بر اساس واقعیت‌های فعلی، همه حوزه‌های مورد علاقه هر دو طرف، یعنی آمریکا و روسیه را در آرامش مورد بحث قرار دهیم.»

رئیس‌جمهور روسیه همچنین ترامپ را فردی «عملگرا» و «باهوش» توصیف کرد. با این وجود، این تعارفات دیپلماتیک نمی‌تواند بحران اوکراین را حل و فصل کند. پوتین در این مصاحبه ادعا کرد که مایل به مذاکره در مورد «مسئله اوکراین» است، اما فرمان ریاست‌جمهوری اوکراین در سال ۲۰۲۲ که اعلام می‌کند مذاکره با پوتین «غیرممکن» است، مانع بزرگی برای مذاکرات صلح به شمار می‌رود.

پوتین همچنین بار دیگر مشروعیت زلنسکی به‌عنوان رئیس‌جمهور فعلی اوکراین را زیر سوال برد و اشاره کرد که رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، باید فقط با پوتین در مورد سرنوشت اوکراین مذاکره کند. چنین مذاکراتی از سوی هیچ‌کدام از بازیگران اروپایی جنگ اوکراین قابل پذیرش نیست و آن‌ها معتقدند اوکراینی‌ها باید نقش اصلی را در این مذاکرات داشته باشند.

هرچند هنوز مشخص نیست چه طرحی در ذهن ترامپ است اما معاون او جی‌دی‌ونس طرحی ارائه داده که از برخی جهات خط قرمزهای روسیه را رد کرده است. نیویورک‌تایمز طرح صلح ونس را این‌چنین توصیف کرده است: «بر اساس آن روسیه اراضی ضمیمه‌شده را همچنان به عنوان قسمتی از خاک خود حفظ خواهد کرد، یک منطقه غیرنظامی در امداد خطوط مقدم فعلی نبرد ایجاد خواهد شد و بخشی از اوکراین به‌عنوان یک کشور مستقل باقی خواهد ماند اما در عین حال به روسیه ضمانت بی‌طرفی خواهد داد.» هرچند این طرح شباهت‌هایی به طرح مدنظر روس‌ها دارد اما استقرار نیروهای اروپایی در مرز با روسیه خط بزرگ مهمی برای مسکو به حساب می‌آید.

همزمان برای متحدان اروپایی آمریکا، پذیرش خواسته‌های روسیه از سوی ایالات متحده یک فاجعه محسوب می‌شود که می‌تواند روابط اتحادیه اروپا و آمریکا را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد.

سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه نیز در مصاحبه ۲۴ ژانویه ۲۰۲۴ با خبرگزاری دولتی تاس مدعی شد غرب به‌رغم «حمایت‌های همه‌جانبه و هزینه‌های کلان» نتوانسته است روند راهبردی جنگ در اوکراین را تغییر دهد. 

به‌طور کلی مذاکرات احتمالی بین ایالات متحده و روسیه درباره بحران اوکراین در شرایطی آغاز می‌شود که شکاف عمیقی میان مواضع دو طرف وجود دارد و انتظار نمی‌رود در کوتاه‌مدت به نتیجه‌ای ملموس منجر شود. اظهارنظر مقام‌های دو طرف درباره مذاکره در حالی مطرح می‌شود که درگیری‌های شدید نظامی در اوکراین همچنان ادامه دارد، تحریم‌های غرب علیه مسکو تشدید شده و روسیه نیز با دیکته کردن قدرت نظامی خود در اوکراین تسلط خود را بر مناطق تصرف‌شده تثبیت کرده است. 

موضوعات اصلی  در گفت‌وگوهای احتمالی مورد بحث احتمالاً شامل امنیت اروپا، گسترش ناتو به شرق، وضعیت کریمه و وضعیت مناطق الحاق‌شده به روسیه در طول جنگ خواهد بود. با این حال، اختلافات بنیادین مانع از دستیابی به توافق فوری می‌شود. روسیه خواستار تضمین‌های امنیتی برای توقف گسترش ناتو و کاهش حضور نظامی غرب در اروپای شرقی است و می‌خواهد اوکراین به کشوری کاملاً غیرنظامی و غیرهسته‌ای تبدیل شود که به‌هیچ‌وجه در ائتلاف‌های غربی مثل ناتو حضور ندارد.

در مقابل یکی از خواسته‌های اوکراین ارائه تضمین‌های امنیتی معتبر از سوی غرب نظیر ماده پنج ناتو از سوی طرف‌های غربی برای جلوگیری از تکرار تجاوز روسیه است که بحث صلح و مذاکرات احتمالی را بسیار پیچیده می‌کند.این پیچیدگی‌ها باعث خواهد شد تا روند مذاکرات نه یک فرایند سریع – چنانچه ترامپ وعده داده بود – بلکه یک فرایند زمانبر و سخت باشد.

مدودف: ترامپ می‌خواهد جهان را گیج کند، اما روسیه فریب نمی‌خورد

«دیمیتری مدودف» معاون شورای امنیت ملی روسیه روز یکشنبه هفتم بهمن گفت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا کل جهان را در هفته اول آغازبه‌کار دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش دچار سردرگمی کرده است.

خبرگزاری نووستی با انتشار این مطلب گزارش داد که مدودف در مطلبی در کانال تلگرامی خود نوشت: دونالد ترامپ در هفته اول بازگشت به کاخ سفید تلاش کرده کل جهان را گیج و سردرگم کند. اما ما را نه، ما به این آسانی فریب نخواهیم خورد.

سخنان دو طرف و آرایش صحنه ی واقعی نشان می دهد که جهان با صلح در اواکرین تا چه اندازه دور و نزدیک است. تا همینجا یکی از وعده های دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در دوره تبلیغات انتخاباتی که می گفت: ظرف ۲۴ ساعت پس از ورودش به کاخ سفید به جنگ در اوکراین پایان خواهد داد، در کارنامه ی وی و ثبت تاریخ شد.

 

 

منبع:

https://tvsocialnews.com/story1747431/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://wavesocialmedia.com/story1800363/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://thesocialcircles.com/story1829935/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

حمله موشکی جدید یمن به فلسطین اشغالی

 

منابع صهیونیستی از به‌صدادرآمدن آژیر هشدار در مرکز فلسطین اشغالی و مشخصاً تل‌آویو در پی حمله موشکی یمن خبر داده اعلام کردند که تعداد زیادی از شهرک‌نشینان اسرائیلی در مناطق مرکزی به‌سمت پناهگاه فرار کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل، در حالی که حتی بعد از اعلام توافق آتش‌بس در نوار غزه و قبل از اجرای این توافق، نیروهای مسلح یمن همچنان به عملیات‌های خود ضد دشمن صهیونیستی ادامه می‌دهند، دقایقی قبل رسانه‌های عبری از به صدا درآمدن آژیر هشدار در تل‌آویو در پی انجام حمله موشکی از سمت یمن خبر دادند.

منابع صهیونیستی اعلام کردند که یک موشک شلیک‌شده از یمن به‌سمت قدس و تل‌آویو را رصد کرده‌اند، به‌دنبال آن صدای انفجارهایی در آسمان منطقه یطا در جنوب الخلیل هنگام تلاش‌های ارتش اسرائیل برای رهگیری این موشک شنیده شد.

رسانه‌های صهیونیستی همچنین تصاویری از لحظه فرار شهرک‌نشینان از سواحل مرکزی فلسطین اشغالی به‌دنبال حمله موشکی یمن منتشر کردند.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که تنها در یک هفته، سه موشک و یک پهپاد از سمت یمن به اسرائیل (فلسطین اشغالی) شلیک شده است.

بیشتر بخوانید

ارتش اشغالگر هم طبق معمول مدعی رهگیری موشک شد،

این در حالی است که عصر دیروز یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در جمع شرکت‌کنندگان در تظاهرات باشکوه مردم این کشور در صنعاء، در بیانیه‌ای از چند عملیات موفق علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا خبر داد.

یحیی سریع اعلام کرد: در یک عملیات نظامی، به اهداف حیاتی و حساس رژیم اسرائیل در منطقه ام‌الرشراش (ایلات) در جنوب فلسطین اشغالی با چهار موشک بالدار حمله کردیم که اهداف عملیات به‌لطف خداوند با موفقیت محقق شد، یگان پهپادی نیز دو عملیات نظامی انجام داد که در اولین عملیات، اهداف رژیم اسرائیل در منطقه یافای اشغالی (تل‌آویو) با سه پهپاد مورد حمله قرار گرفت. در عملیات دوم، یک هدف مهم و حساس رژیم اسرائیل در منطقه اشغالی عسقلان با پهپاد مورد حمله قرار گرفت.

وی افزود: این سه عملیات با عملیات نظامی چهارم همزمان شد که طی آن نیروی دریایی یمن، ناو هواپیمابر ترومن آمریکا را در شمال دریای سرخ هدف قرار داد. هدف قرار دادن ناوهواپیمابر ترومن با تعدادی پهپاد صورت گرفت که هفتمین حمله به این ناوهواپیمابر از لحظه آمدن به دریای سرخ به‌شمار می‌رود.

تأکید می‌کنیم که برای هرگونه تحولات یا تشدید تجاوزات آمریکایی ـ اسرائیلی به کشورمان آماده هستیم و تحولات اوضاع غزه را نیز از نزدیک زیر نظر داریم.

 

منبع:

 

 

https://socialmediastore.net/story16520141/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://socialnetworkadsinfo.com/story18296631/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

https://bookmarkport.com/story18028222/%D9%BE%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%88-%D8%A8%D8%AA-pablo-bet

 

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد